Sota la marca “DIGITAL TALENT”, la Cambra de Comerç de Tortosa ha realitzat aquest esdeveniment que ha tingut lloc a la discoteca Karibú Club de Roquetes. Un acte què amb un format, diferent i innovador, ha volgut ser un viatge emocionant, on els assistents no només han conegut casos reals d’èxit, sinó què també han participat en l’activitat de crear una empresa. Durant el transcurs de l’acte els assistents que han volgut participar, contestaven tot un seguit de preguntes, i els resultats anaven apareixen en temps real a la pantalla de l’escenari.
El president de la Cambra de Comerç, Francesc Faiges, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, han estat els encarregats d’obrir l’acte. Faiges, en el seu discurs ha cometat que: “La Cambra de Comerç de Tortosa actua amb el compromís de fomentar l’emprenedoria al nostre territori, posant a l’abast dels joves emprenedors eines i solucions digitals, o també organitzant esdeveniments com aquest, que pretenen donar ha conèixer com la transformació digital pot impulsar a joves empresaris, obrint portes a mercats més amplis”. Faiges, ha anunciat una nova iniciativa de la Cambra com seran els “Premis Empren Digital talent”. Faiges, ha comentant al respecte que: “posteriorment publicarem les bases i requisits del primers premis empren digital talent 2024, volem reconèixer i acompanyar als joves emprenedors amb els seus projectes en tres categories; internacional, sostenibilitat i comerç i turisme, en tot el seu recorregut per a que el projecte sigui tot un èxit”. “Volem contribuir a connectar el talent emergent i la formació continua, sempre amb el suport dels programes europeus i d’un bon equip de professionals especialitzats”. Faiges, ha acabat la seva intervenció amb un bon consell:“no tingueu temo de les noves tecnologies, apreneu tot el que poguéssiu”. I ha afegit: “no sereu substituïts per un robot o per la intel·ligència artificial, serà una persona en formació i coneixements que sabrà com fer servir esta intel·ligència, robot o maquina la que us substituirà.
Per la seva part Salvadó, ha posat en valor la xarxa de suport a l’emprenedoria: “Les Terres de l’Ebre estem vivint un moment moderadament dolç que, juntament amb la qualitat de vida i uns valors associats a la nostra manera de viure, estan atraient empreses de fora però també estan fent que des del mateix territori surtin moltes iniciatives i és el que hem de seguir fomentant per retindre el nostre talent i fomentar-lo”.
Conduït per Cèlia Espanya, jove creadora de continguts digitals amb més vint-mil seguidors a Instagram, ha anat convidant a l’escenari a tots els ponents que han explicant els seus casos d’èxit d’una manera distesa i informal.
DIGITAL TALENT un format diferent i innovador
Aquesta edició ha comptat amb la participació de diferents casos d’èxit del territori: Albert Gonzalez (artista i CEO ENTUMOOD), Celia Espanya (creadora de contingut digital), Hernan En H (CEO de “Som del Terreno”), Vanessa Troncho (CEO i fundadora de T-VALLEY), i Pinapli (fotògraf internacional). L’acte ha tingut en tot moment un fons musical a càrrec dels discjòqueis Taydeleon i Alex Montes.
El gerent de la Cambra de Comerç Francesc Minguell, ha agraït la en tot moment la complicitat del públic assistent “és un goig treballar en este col·lectiu, tenim molt bona resposta tan en les fires d’ocupació, com en la orientació i formació impartida als diferents programes europeus d’acompanyament, juntament en tot l’equip de tècnics de la Cambra”.
La cloenda de l’acte ha anat a càrrec d’Adam Tomàs, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball a les Terres de l’Ebre, que ha agraït a la Cambra el compromís amb el talent local: “impulsar projectes d’emprenedoria i arrelar el talent al territori, és necessari”. “Avui hem escoltat i gaudir les experiències de joves emprenedors del territori, que no han renunciat a desenvolupar els seus projectes prop de casa”.