HomeSocietatEcologistes en Acció reclama que no es prorrogui la vida útil de...

Ecologistes en Acció reclama que no es prorrogui la vida útil de la nuclear d’Ascó

Ecologistes en Acció rebutja l’informe favorable del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) per prorrogar la llicència d’activitat de les dues unitats de la central nuclear d’Ascó. L’entitat s’ha unit a la petició del Moviment ibèric Antinuclear perquè el Ministeri per a la Transició Ecològica no allargui l’activitat de les plantes fins a 2030 i 2031. Ecologistes assenyala que la saturació de les piscines d’Ascó, i també de la nuclear de Vandellòs, són “una prova clara” que els reactors “han acabat la vida activa per la qual es van dissenyar“. L’entitat defensa la construcció de magatzems temporals de residus perquè es necessitaran per al desmantellament però rebutja que, fer-los, garanteixi la continuïtat de les unitats nuclears.

Ecologistes denuncia que les centrals nuclears d’Ascó i la de Vandellòs són les que més incidències acumulen anualment. Concretament, Ascó n’ha notificat sis enguany i l’entitat alerta que no té les condicions perquè s’allargui la seva vida activa. “Resulta contradictori que un Ministeri que s’anomena per la transició ecològica prorrogui la vida d’unes instal·lacions envellides i problemàtiques que formen part del passat energètic, un passat que ens deixarà una herència de milers de tones de residus radioactius“, retreuen en un comunicat.

No convencen tampoc les millores que reclama el CSN perquè “són mesures postaccident de Fukushima que ja haurien d’estar fetes” i dubten que, en un moment en què les grans empreses nuclears es queixen de la seva rendibilitat, estiguin disposades a fer-les.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

17 + = 20

Últimes notícies