HomeMedi AmbientEcompost presenta l’estudi per a l’avaluació d’impacte ordinària per a ubicar-se a...

Ecompost presenta l’estudi per a l’avaluació d’impacte ordinària per a ubicar-se a Santa Bàrbara

Ecompost de l’Ebre és l’empresa que projecta una planta de compostatge a Santa Bàrbara. La Ponència Ambiental del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat va exigir
que havia de presentar una avaluació d’impacte ambiental ordinària per a donar compliment a la Llei 21/2013, amb els requisits mínims que determina l’article 35, incloent-hi una sèrie d’estudis addicionals que a l’avaluació simplificada que havia entregat no constaven. Això n’ha endarrerit la implantació al municipi del Montsià, un procés aturat des del mes d’abril de 2022.

El document havia d’incloure “diverses alternatives raonables” al projecte, inclosa “l’alternativa zero”, que seria no realitzar la planta, entre altres aspectes que explicava l’alcalde de Santa Bàrbara, Antonio Ollés Molias, a La Plana Ràdio: “Ara han inclòs un estudi de les olors i la dispersió que hi ha a l’aire, el càlcul de les emissions de gasos d’efecte hivernacle i uns estudis addicionals que a l’avaluació simplificada no s’havien presentat”. Una altra de les demandes de la Ponència Ambiental giraven entorn de l’abastiment d’aigua, i identificaven l’origen i l’impacte sobre els recursos hídrics afectats pel projecte.

Ara, amb els nous estudis entregats, s’ha obert un nou període d’exposició pública i un nou període d’al·legacions. Una vegada estiga resolt, es tornarà a enviar a la Ponència Ambiental perquè ho estudien de nou i dictaminen si és o no suficient.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies