HomeSocietatEcovidrio i l’Ajuntament de Tortosa presenten la campanya solidària ‘Recicla Vidre per...

Ecovidrio i l’Ajuntament de Tortosa presenten la campanya solidària ‘Recicla Vidre per elles’ en col·laboració amb la Fundación Sandra Ibarra

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió de reciclar els residus d’envasos de vidre a Espanya, posa en marxa per vuitè any consecutiu la campanya “Recicla vidre per elles”. Una iniciativa que té com a objectiu mobilitzar la ciutadania a reciclar envasos de vidre per cuidar del medi ambient i contribuir així amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama.

Des d’avui i durant les pròximes setmanes, dos iglús rosa estaran ubicats a Tortosa. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats als contenidors en una donació a la Fundación Sandra Ibarra.

En aquesta ocasió, la campanya s’ha estès per més de 170 ciutats de tot el territori estatal, incloent-hi 16 municipis catalans com Reus, Lleida o Girona, entre d’altres. Així doncs, Ecovidrio ha instal·lat 400 contenidors roses per tots els territoris d’Espanya, així com un total de 26 iglús roses a Catalunya.

A més de comptar amb Sandra Ibarra, presidenta de la Fundació, com ambaixadora del projecte, la il·lustradora Sara Herranz s’ha unit a la iniciativa i ha elaborat un manifest titulat “Prometo cuidar-me”, per conscienciar la ciutadania de la importància de tenir cura del medi ambient i de l’auto exploració per a la prevenció d’aquest tipus de càncer.

Per la seva part, com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió, en el que es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: “Plens de vida”. El miniglú es podrà adquirir a través de la web Miniglú.es, i els beneficis es destinaran a la Fundación Sandra Ibarra per contribuir a la prevenció i Investigació del càncer.

Dades de reciclatge de vidre al Tortosa

Segons les últimes dades relatives a 2021, els habitants de Tortosa van reciclar un total de 645 tones d’envasos de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar 19,2 kg de mitjana.

Tortosa compta amb 139 contenidors per als residus d’envasos de vidre, fet que suposa una mitjana de 242 habitants per contenidor.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies