HomeEducacióEducació incorporarà 1.006 professionals per atendre necessitats d'escolarització i d'escola inclusiva el...

Educació incorporarà 1.006 professionals per atendre necessitats d’escolarització i d’escola inclusiva el curs vinent

TERRES DE L’EBRE // El Govern ha aprovat ampliar la plantilla del Departament d’Educació amb 1.006 professionals per donar resposta a les necessitats de planificació del curs vinent. Són 764 dotacions per atendre les necessitats d’escolarització -747 docents i 17 de personal d’administració i serveis- i 185 per a les d’escola inclusiva -100 docents i 85 professionals d’atenció educativa-. Aquests s’incorporaran a partir de l’1 de setembre del 2021. També s’han aprovat 57 dotacions per atendre les integracions en la xarxa pública de cinc centres fetes aquest curs -53 docents i 4 personal d’administració i serveis-. Totes aquestes dotacions se sumaran a la plantilla estructural dels centres, així com als reforços covid, que es mantindran per al proper curs. 

Les necessitats d’escolarització estan relacionades al creixement de la població en àmbits rurals de Catalunya que ha comportat un increment d’alumnes a secundària i una concentració “excessiva“. Les noves dotacions han de permetre mantenir les ràtios normativament establertes, segones el Govern. A més, es busca atendre l’alumnat de manera més personalitzada. 

Pel que fa a les dotacions per atendre les necessitats d’escola inclusiva, 100 corresponen a personal docent i 85 a professionals d’atenció educativa. Aquestes han de garantir el seguiment de l’alumnat i l’assessorament als mestres i professorat dels centres que acullen alumnat amb diferents trets de diversitat.   

Noves escoles, instituts i instituts escola

D’altra banda, el Govern ha aprovat la creació administrativa de dues escoles, dos instituts i deu instituts escola per al curs 2021-2022. També s’ha donat el vistiplau a la supressió de l’Escola Ramon Berenguer III per integració a l’Institut Escola rec Comtal de Barcelona. En concret, al Consorci d’Educació de Barcelona iniciaran la seva activitat lectiva l’Institut Angeleta Ferrer, l’Institut Escola Mirades i l’Institut dels Aliments de Barcelona. Als serveis territorials de Barcelona Comarques ho farà l’Institut Escola el Morsell d’Olivella, a la Catalunya Central l’Institut Escola Guillem de Balsareny i a Girona l’Escola Palau de Santa Eulàlia i l’Institut Escola Montseny a Breda. 

Començaran activitat també l’Institut Escola d’Oliana, a Ponent; els instituts escola Lluís Millet al Masnou i Sant Anna a Premià de Dalt als serveis al Maresme-Vallès Oriental: l’institut escola El Perelló a les Terres de l’Ebre i els institut escola Virolet de Sabadell i Santiga a Santa Perpètua de Mogoda, així com l’escola Nova a Sentmenat. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + = 13

Últimes notícies