Efímera felicitat

Fa dies que penso l’efímera que és la felicitat, on un estat de benestar amb pau i harmonia. Quan ets menut no et pares a pensar en profunditat, és a dir a pensar en pensar, més aviat vius tan intensament l’instant, que no hi ha passat ni tampoc futur, només el present. I el present t’allibera de molts mals de cap i preocupacions, perquè és un espai de temps tant limitat que no deixa espai per a que els pensaments o preocupacions es facin grans. Però de Peter Pan només n’hi ha un, i la majoria d’humans i mortals hem de créixer, i amb la maduresa i les obligacions arriba la infelicitat.

M’encanta llegir i seguir molts dels actuals coachs, que t’expliquen el que senzillament han dit molts filòsofs, artites i pensadors en el passat; i m’intento motivar jo i el meu voltant, però no puc deixar de pensar que necessitem la infelicitat per reconèixer la felicitat, que necessitem la mort per poder apreciar la vida, que necessitem sentir-nos tristos per valorar les alegries, aquesta és la mare dels ous. Emfatitzem tant en el viure intensament, assaborint cada instant, que girem l’esquena a l’altra cara que és la mort.

No ens agrada visitar cementiris, no volem saber que senten els malalts terminals, ningú gosa a deixa preparat el seu enterrament o incineració… a aquesta versió fosca que conviu en el nostre espai i temps, li girem la cara, trobem que si l’ignorem desapareixerà, però la realitat és que per poder tenir una vida plena, cal que li donéssem l’espai que li correspon, i això no significa que sigui el tema de cada dia, però en algun moment val la pena tractar-ho, per si de cas la vida es fa tan efímera com la felicitat.

Lluisa Bertomeu
Lluisa Bertomeu
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

32 + = 41

Últimes notícies