HomeSense categoriaEl 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus

El 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus

El 18 de maig se celebra anualment el Dia Internacional dels Museus.  És un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacinonal dels Museus des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats. Cada cop són més els museus de tot el món que hi participen.

Accés gratuït a l’exposició permanent i temporal del Museu de Tortosa en l’horari habitual del museu.

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus us proposem de participar en l’experiència escape room El misteri de la Rosa C

Es tracta d’una activitat d’escapisme pensada per ser realitzada de forma cooperativa per un grup format de 4 a 6 persones. Els integrants del grup, tindran l’oportunitat de conèixer l’apassionant història de la nostra protagonista, Rosa C.*, una arqueòloga tortosina que visqué a finals del segle XIX i principis del XX, i va estar estretament implicada en la creació del primer museu municipal de Tortosa i en la descoberta de les peces arqueològiques més significatives del territori (es tracta d’un personatge fictici). Ara bé, la Rosa mai va gaudir del reconeixement que es mereixia i les seves aportacions van romandre a l’oblit fins a descobrir-se una peça, actualment exposada al Museu, que misteriosament va voler mantenir-la en secret. Quina és aquesta peça? I, per què tant de misteri? Fent ús de l’enginy i la lògica, els participants disposaran de 60 minuts per descobrir- ho i, sortir del Museu.

L’Escape Room El misteri de la Rosa C. és apta per tots els públics, no obstant es recomana que els participants siguin majors de 12 anys. En el cas que el grup estigui integrat exclusivament, per menors d’edat, és totalment obligatori que participin acompanyats d’un adult al llarg del transcurs de l’activitat.

Lloc: Museu de Tortosa Grup: 4 a 6 persones (+12 anys). Preu: 3 € per persona. Compra d’entrades a la recepció del museu. Places limitades. Més informació: museudetortosa@tortosa.cat, 977 51 01 44 o 977 51 01 46

 

Nit dels museus

Una de les activitats principals de la celebració del Dia Internacionals dels Museus és la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d’Europa que se celebra la nit el dissabte 18 de maig. Durant aquesta nit, diversos museus de Catalunya obren les portes més enllà de la mitja nit amb diverses propostes lúdico-culturals.

Aquesta nit, al Museu de Tortosa, us convida a gaudir d’una visita teatralitzada per viatjar en el temps fins al 1908, moment en el qual es va acabar de construir l’edifici modernista de l’antic escorxador. La visita teatralitzada anirà a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa. S’oferiran dos passis: el primer a les 22.00h i el segon a les 23.00h.

També gaudirem d’una nit de jazz amb Orígen69.

Accés gratuït a l’exposició permanent i a l’exposició temporal del Museu de Tortosa en horari nocturn

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 68 = 78

Últimes notícies