HomeEnergiaEl 21 de juny finalitza el termini de subvencions de noves oportunitats...

El 21 de juny finalitza el termini de subvencions de noves oportunitats del Fons de Transició Nuclear

El pròxim 21 de juny finalitza el termini per a presentar les sol·licituds de subvencions de noves oportunitat de negoci dins dels ajuts del Fons de Transició Nuclear, dels quals la Cambra de Comerç. Indústria i Navegació de Tortosa n’actua com a oficina impulsora. En esta última ordre es contemplen tres línies: projectes de canvi estratègic, estructural i de captació de talent.

Els ajuts a noves oportunitats de negoci, l’ordre publicada a l’abril, permeten dur a terme noves iniciatives a les empreses amb l’objectiu de conceptualitzar un pla de negoci, d’implementar accions que se’n deriven o de contractar talent qualificat.

Les subvencions destinades al canvi estratègic s’han de demanar duent a terme un pla de negoci a partir d’una oportunitat identificada prèviament per l’empresa. Per a realitzar l’activitat, el sol·licitant rebrà l’assessorament dels proveïdors acreditats per ACCIÓ, el cost dels quals serà l’única despesa subvencionable. La intensitat de l’ajut serà del 75 % d’esta despesa amb un màxim de 30.000 euros.

Hi ha una segona línia de subvencions dirigida al canvi estructural i a la implementació de les accions definides en un pla de negoci previ, i es consideraran subvencionables iniciatives diverses com adquisició de maquinària i equipaments, despeses específiques concretes de personals entre d’altres. L’import màxim de l’ajut de la Línia 2 serà de 90.000 euros. Tot i això, pel que fa als projectes localitzats en municipis de les zones de transició nuclear, l’import màxim serà de 210.000 euros.

Finalment, està la línia de projectes de captació de talents, dedicada a projectes empresarials que necessiten crear nous llocs de treball qualificats analitzats prèviament en un pla de negoci. Per esta línia, únicament s’hi poden acollir les empreses amb projectes ubicats als municipis de les zones de transició nuclear, que tindran un ajut màxim de fins a 200.000 euros.

El passat 29 de maig a Ascó es va reunir l’òrgan de governança dels Fons de Transició Nuclear per a tractar temes relatius a la ratificació de la segona distribució del Fons de Transició Nuclear del 2023, i el pressupost del 2024. En breu es publicaran les ordres relatives a les línies d’ajut d’acció climàtica, les vinculades al sector primari i al turisme.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

36 + = 46

Últimes notícies