HomePolíticaEl Ple d’Amposta aprova crear una taxa per a incentivar el bon...

El Ple d’Amposta aprova crear una taxa per a incentivar el bon manteniment dels solars

L’últim ple ordinari de l’Ajuntament d’Amposta va aprovar una moció que proposa crear una nova taxa relacionada amb el manteniment dels solars a la ciutat. La iniciativa, presentada pel grup municipal Som Amposta, ajudaria a una millor imatge de la ciutat i incentivaria el bon manteniment d’estos espais, ja que es bonificaria fins al 95 % als veïns que mantinguen els seus espais en bon estat.

El portaveu de Som Amposta, German Ciscar, afirmava durant el ple que “la taxa no té cap afany compensatori. Demanem també a la moció una bonificació per als que tinguen els solars ben cuidats i arreglats i que no generen malestar o despesa per l’ajuntament. Es pot fins i tot mirar una taxa que amb la bonificació no calga ni girar un rebut, és a dir, el qui tinga el solar en condicions, cost 0”.

La proposta no va convèncer al grup municipal de Junts per Amposta, que va recordar que el bon manteniment d’estos espais ja es contempla en la normativa de la ciutat. A més, també van al·legar que la moció hauria d’anar més enllà i incloure una esmena que incentive la promoció immobiliària davant els evidents problemes d’habitatge que hi ha actualment. Eric Esteban, regidor de Junts, va justificar la seua abstenció “perquè la forma de la moció no és la més adient. Ens remetem al fet que l’article 39 de l’Ordenança de policia i bon govern ja obliga la ciutadania a tenir els solars nets i, per tant, si el que preocupa a SOM és el cost que genera a l’Administració fer estos informes, pot imputar-los al propietari del solar. El que s’hauria de fer és tipificar estes sancions”.

Finalment, la proposta es va aprovar amb el suport de l’equip de Govern d’Esquerra Republicana, que tot i tindre dubtes, i afirmar que ja existix esta normativa, va admetre que no hi ha sancions, que només se reclama al propietari del solar el pagament del preu públic de la neteja si este no se’n fa càrrec. “L’aprovem. Fiquem la part d’estudiar un model de revisió de solars, no sé si dir-li taxa, concretament. I que millore la situació, perquè entenc que el que pretén vostè és posar en evidència que hi ha una situació endèmica de solars buits. Per tant, si ho aprovem ens emplacem a estudiar la fórmula per a millorar, siga via taxa, ja siga via modificar l’ordenança actual posant règim sancionador”, va dir l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs.

Durant la sessió plenària es va aprovar, en este cas per unanimitat, una segona moció presentada pel grup Som Amposta, que anava en la mateixa línia. La proposta demana establir una col·laboració amb els centres i entitats d’art per a rehabilitar façanes mitjançant intervencions artístiques. La idea de SOM és instaurar estes creacions en façanes cedides a l’Ajuntament per a millorar la imatge del poble i evitar donar una sensació de deixadesa.

En canvi, se van rebutjar les dos mocions presentades per Junts. Els liderats per Ferré no van aconseguir suport per a canviar el nom de l’estació d’autobusos per a homenatjar a Juan Domingo, Macari, veí del municipi dedicat molts anys al transport de passatgers per carretera. L’alcalde va reconèixer la gran tasca de Macari al llarg dels anys, però va considerar que potser este homenatge podria arribar per altres vies, “per exemple protagonitzant una de les conferències del cicle de Biografies Ampostines”. L’altra mesura presentada per Junts i també rebutjada proposava la instal·lació de bústies de correu postal i illes de contenidors per a les persones que viuen fora del nucli urbà, per exemple a la zona del Cervantes. Som va considerar que instal·lar estes estructures podia fomentar el vandalisme i Esquerra va al·legar que els serveis no són els mateixos perquè “l’extraradi és una zona que no s’ha acabat de desenvolupar urbanísticament”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 8 =

Últimes notícies