HomeEducacióEl 93,42% dels alumnes que venen d'ESO i Batxillerat ja tenen plaça...

El 93,42% dels alumnes que venen d’ESO i Batxillerat ja tenen plaça assignada en un cicle de grau mitjà

El 93,42% de l’alumnat d’ESO i Batxillerat que va inscriure’s per cursar un cicle de grau mitjà de Formació Professional ja té plaça assignada pel curs vinent. Este percentatge correspon a 33.566 estudiants.

Educació ha avançat la preinscripció perquè tots els aspirants puguen saber abans de l’inici de curs on i què estudiaran. A més, ha augmentat un 6% l’oferta per aquests estudis. Tot plegat per evitar que es repetisca la situació del setembre de 2022, quan més de 15.000 persones es van trobar sense plaça d’FP assignada. Després de gestionar la llista d’espera han quedat 9.760 vacants de primer curs, que s’han ofert a les persones que no tenien plaça. Els pendents encara podran intentar-se matricular directament als centres al setembre.

Educació ha explicat que per primer cop, l’adjudicació de vacants s’ha fet en un acte públic que ha tingut com a objectiu agilitzar la gestió de l’adjudicació de la llista d’espera i atorgar més transparència en el procediment. Fins ara es gestionava a través de trucades telefòniques entre el centre educatiu i l’aspirant, amb les dificultats de gestió que això comportava. A partir d’una prova pilot que es va fer el passat curs en alguns centres, i veient els beneficis de la mesura, enguany s’ha incorporat normativament a tots els instituts.

Així mateix, ha indicat que el procés de preinscripció de la formació professional es porta a terme en paral·lel al d’altres com el de Batxillerat o el de la universitat. D’esta manera, ha apuntat que sol haver-hi una part important de les places assignades que no s’acaben traduint en matrícules reals, fet pel qual s’espera que en els pròxims dies es generen vacants.

En este sentit, el departament ha recordat que en anys anteriors al final del procediment hi va haver aproximadament un 25% d’aspirants que finalment no es van matricular.

Els cicles més demanats per l’alumnat que ha participat en el procés de preinscripció de grau mitjà han estat els de Cures auxiliars d’infermeria, amb 8.857 sol·licitants; el de Sistemes microinformàtics i xarxes, amb 6.302; el de Gestió administrativa, amb 4.409; el de Guia en el medi natural i de temps de lleure, amb 3.639; i el d’Electromecànica de vehicles automòbils, amb 3.048 demandants.

29.661 assignacions en grau superior

Pel que fa a la formació professional de grau superior, un total de 29.661 persones tenen plaça assignada en un cicle en la primera fase de preinscripció. El 86,59% d’estes han obtingut la seua primera opció. Esta xifra suposa un 8,93% més que el curs passat. El pròxim dia 31 de juliol es publicaran les vacants provisionals, que resultaran de la gestió de la llista d’espera. Les vacants definitives es coneixeran el 5 de setembre, fruit de les vacants de la segona volta.

Amb relació al curs passat, en la mateixa fase es van assignar 27.160 places, fet que suposa que estos 2023 s’hagen concedit 2.501 places més. També s’ha incrementat l’assignació en la primera opció amb 2.106, que suposa un augment del 8,93%. L’oferta també ha crescut un 4,43%, passant de 33.087 el curs 2022-2023 a 34.553 el vinent.

Els cicles de grau superior més demanats de cara al curs vinent han estat el d’Educació infantil, amb 4.161 interessats; el d’Administració i finances, amb 3.853; el d’Integració social, amb 2.954 peticions; el de Màrqueting i publicitat, amb 2.117 o el de Laboratori clínic i biomèdic, que ha registrat 2.064 demandants.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 15 = 17

Últimes notícies