HomeSense categoriaEl Banc de Sang buscar donants de plasma de persones que hagen...

El Banc de Sang buscar donants de plasma de persones que hagen passat la Covid-19

TERRES DE L’EBRE // El Banc de Sang està buscant donants que hagen passat la Covid-19 i vulguen donar plasma per als malalts que l’estan patint i pels assajos clínics en marxa. Segons avalen tots els estudis i assajos clínics fets en l’àmbit nacional i internacional el plasma de convalescents del virus és un dels pocs tractaments efectius pels malalts dels hospitals.

Els malalts que han superat la infecció del coronavirus ho han fet perquè han fabricat anticossos dirigits contra este virus. Estes defenses es troben en el plasma i, si s’administren a un malalt, poden ajudar a superar la infecció.

La donació és molt semblant a la de sang, té una durada de 45 minuts i permet obtenir només el plasma mentre que les cèl·lules de la sang (glòbuls vermells) es retornen al donant. Les persones que vulguen participar han de tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilos. Han d’haver superat la malaltia més de vint-i-vuit dies i menys de tres mesos, tenir una prova diagnòstica que ho confirme. En el cas de les dones, no poden haver estat embarassades.

Amb les més de 3.000 donacions de plasma que s’han fet a Catalunya ja s’estan tractant malalts de Covid-19 als hospitals.

És imprescindible inscriure’s a través del formulari del web per poder participar en la donació.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies