El Banc dels Aliments de la demarcació de Tarragona té provisions per distribuir a les entitats durant un mes. Tot just abans de l’esclat de la crisi del coronavirus, l’entitat es va abastir de queviures i això li ha permès mantenir les prestatgeries plenes. Malgrat que treballa amb una quarta part dels voluntaris després d’haver enviat cap a casa les persones grans davant el perill de contagi, l’organització destaca la solidaritat dels més joves i de les empreses que s’han ofert a col·laborar. A més, l’impacte de la covid-19 ha ajornat la campanya de recollida d’aliments prevista al maig a Tortosa, amb la qual s’esperava recaptar uns 30.000 quilos.
La covid-19 ajorna la recollida de 30.000 quilos d’aliments de la campanya de primavera
El coronavirus ha posposat molts esdeveniment i un d’ells és la campanya de recollida d’aliments prevista per al mes de maig a Tortosa. La iniciativa, molt semblant al Gran Recapte, preveia recollir uns 30.000 quilos per a les famílies més vulnerables. Per aquest motiu, des de l’entitat ja estudien alternatives per tal de suplir aquesta campanya, així com la suspensió de recollides de donacions a supermercats i empreses. “Hem d’estar al peu del canó i farem el que sigui per seguir ajudant, és la nostra raó de ser”, apunta el portaveu del Banc dels Aliments de les Terres de l’Ebre, Òscar Ologaray.
A principis de març van repartir una gran partida d’aliments provinent de la Unió Europea i això ha donat aire a les entitats. “Aquests dies hem pogut baixar una mica el ritme, però d’aquí a dues o tres setmanes haurem de tornar a augmentar la intensitat per poder ajudar a totes les famílies que ho necessiten”, tanca Ologaray.