HomeEsportsEl Bàsquet Girona del pívot tortosí Jaume Sorolla nou equip d'ACB!

El Bàsquet Girona del pívot tortosí Jaume Sorolla nou equip d’ACB!

El Bàsquet Girona del pívot tortosí Jaume Sorolla i del president del club Marc Gasol, són d’ACB després de catorze anys i tornaran a competir contra el Barça, el Madrid, el Joventut o el Manresa, entre d’altres, després de derrotar en una final d’ascens en la qual han dominat davant el màxim favorit a l’ascens, com era l’Estudiantes, al que han pogut superar aprofitant el factor camp favorable i el derrotaven per un màxim avantatge al tercer quart de +14. Una fita històrica per als gironins i el bàsquet català que tindrà la temporada vinent quatre representants a la màxima categoria del bàsquet estatal.

Marc Gasol, tot i estar tocat del genoll, ha fet un gran partit i ha estat nominat com l’MVP del partit després d’anotar onze punts, sent infalible en els llençaments de dos punts amb un cinc de cinc, un tir lliure (en un 2+1) i recuperar vuit rebots (1 ofensiu i 7 defensius) que li han donat un +27 de valoració.

Amb un Fontajau ple de gom a gom, l’afició ha estat el jugador número 6 fent un ambient increïble i fent anar als gironins en volandes durant pràcticament tota la confrontació. Com si d’un ‘Quijote’ es tractés l’aparició de Marc Gasol a l’escalfament i al cinc inicial ha estat un estímul per als de Jordi Sargatal. Però no ha estat l’únic jugador destacat dels de Fontajau, ja que Fjellerup (que ha estat el màxim anotador del partit amb dinou punts), Vecvagaras (que ha anotat 13 punts i ha tancat el partit com a segon màxim encistellador dels gironins) o Sàbat entre altres han quallat un partit immens. Precísament Fjellerup anotava set punts gairebé consecutius a l’inici del partit i començava a ficar fil a l’agulla per a conquerir l’ascens. Però la reacció dels madrilenys s’evidenciava i amb un triple de Faggiano eixugava l’avantatge gironí i es situaven per primer cop per davant del marcador amb el 12 a 9. No es deixaven intimidar els de Jordi Sargatal, que tornaven a dominar el partit i tancaven el primer quart amb un +5 (14-19).

El segon quart s’iniciava de forma immillorable per als de Fontajau que amb un triple de Vila situaven el màxim avantatge del partit (+8) amb el 14-22. No obstant això, l’Estudiantes aconseguia retallar amb un parcial de 6-0 que tornava a ajustar les distàncies amb el 20-22. Lluny de generar els dubtes als gironins, dos triples seguits de Vecvagars i una cistella de Jawara apavaigaven la reacció dels de la capital d’Espanya i tornaven a obrir forat amb un +10 al marcador (20-30) que li tornava a donar la màxima diferència del partit. Abans del descans Sargatal es va veure obligat a demanar un temps mort per a trencar la reacció de l’Estudiantes que s’apropava a quatre punts, diferiència amb que es tancava la primera meitat i ho deixava tot per a resoldre de cara al segon període (30-34).

Després del pas per vestidors el Girona tornava a sortir endollat i Gasol i Fjellerup eren protagonistes i marxaven al marcador fins als catorze punts d’avantatge (43-57), que deixaven el tercer parcial amb un 47-58 que ficaven a tocar l’ascens. Quedaven 10 minuts i encara tocaria patir davant la reacció agònica de l’Estu que als primers compassos amb un triple de Beirán i una cistella de Martín retallaven de nou a sis punts (52-58) i els tornava a posar en opcions de buscar la remuntada que els donés el retorn a la lliga ACB. Amb l’entrada de Gasol a pista s’esvaïen els nervis dels gironins que en la primera pilota que tocava el president del club anotava el 52-60. Però encara tocava patir amb el triple de Beirán que retallava a cinc la diferència (55-60) i Dee, amb un tir lliure, ha fet el 56-60 per a posar de manifest que els madrilenys no es donaven per vençuts. Faggiano a 3 minuts del final ha situat el 58-60 i el col·lapse del Girona ja era total. Fjellerup i Gasol s’encarregaven de retornar a obrir forat amb el 58-64 i a 8 segons del final Franch ha tancat el partit amb el deliri de l’afició (60-66).