HomeSocietatEl bàsquet, protagonista de la primera Jornada de Feminització en l’Esport a...

El bàsquet, protagonista de la primera Jornada de Feminització en l’Esport a les Terres de l’Ebre

Generar un espai d’intercanvi d’experiències i coneixements, fomentar la igualtat d’oportunitats en el món de l’esport i crear referents i inspirar les futures generacions han sigut els objectius de la primera Jornada de Feminització en l’Esport a les Terres de l’Ebre, que en aquesta edició s’ha dedicat al bàsquet i que, impulsada pels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes i la representació territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, ha tingut lloc a Amposta durant el cap de setmana.

Dissabte es va organitzar una taula rodona moderada per la comunicadora Vicky Magí Barreda i que va comptar amb la participació de Mireia Capdevila Choy, seleccionadora Catalana Femenina; Esther Neila Garachana, entrenadora Nivell 2 I Màster en Psicologia Esportiva; Betty Salat Felip, ex-Jugadora Lliga Femenina; i Judit Cabacés Sabater, directiva de la Federació Catalana de Basquetbol. La directora territorial d’Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà, ha remarcat que “assolir la igualtat a l’esport és un pas més per a la lluita feminista”. “És una oportunitat per celebrar els èxits i contribucions de les dones que han dedicat el seu temps i esforç al bàsquet, ja sigui com entrenadores, directores, jugadores o altres rols essencials dins d’aquest esport i, també, és una oportunitat de fer visible l’esport femení i crear referents, en un moment històric on l’esport femení del país està fent història”, ha afegit Lleixà, en referència a la taula rodona. “Espais de debat i d’intercanvi són imprescindibles per posar sobre la taula la realitat que viuen les esportistes”, ha conclòs.

Foto: Cedida

Diumenge es va organitzar un torneig de mini bàsquet femení amb el Club Bàsquet Cantaires, el Club Bàsquet Amposta, el Club Bàsquet Rapitenc i el Club Joventut Ulldecona i un concurs de tir i habilitats. “Estem totalment compromesos amb la promoció de l’esport femení a tots els nivells i formats i, en aquest sentit, hi apostem de forma decidida: hem multiplicat per 9 la inversió en les polítiques esportives de la Generalitat de Catalunya adreçades a l’esport femení per aconseguir que tothom tingui les mateixes condicions”, ha valorat el representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Joan Lluis Barberà.

La primera Jornada de Feminització en l’Esport a les Terres de l’Ebre ha comptat amb la col·laboració de la Federació Catalana de Bàsquet, l’Ajuntament d’Amposta i el Club Bàsquet Amposta, que enguany celebra el 75è aniversari.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 8 =

Últimes notícies