HomeSocietatEl ‘Benvinguts a Pagès’ torna el 2 i 3 d’octubre a les...

El ‘Benvinguts a Pagès’ torna el 2 i 3 d’octubre a les Terres de l’Ebre

La fira rural ‘Benvinguts a Pagès La Festa’ torna a les Terres de l’Ebre el cap del 2 i 3 d’octubre amb la participació de 31 explotacions agroalimentàries, 27 restaurants de proximitat, 18 allotjaments rurals i una desena d’activitats complementàries.

Les visites gratuïtes a les 31 explotacions incorporen tastos que conviden el públic a degustar els productes de temporada i de proximitat, i descobrir l’origen d’allò que mengem cada dia i els seus processos d’elaboració. Les places per participar a ‘Benvinguts a Pagès‘ són limitades i les visites gratuïtes s’han de reservar prèviament a través de la pàgina web benvingutsapages.cat, que funciona com a central de reserves, per complir amb els protocols sanitaris vigents.

El director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez, ha destacat que “el projecte encaixa amb la voluntat del Govern de la Generalitat com són l’alimentació i la salut de les persones, reforçar la venda de proximitat, la sostenibilitat ambiental i, en definitiva, la promoció del sector agroalimentari i la seua diversitat de productes i posar en valor els atractius turístics del territori”. Gómez ha afegit que “des de les Terres de l’Ebre tenim una gran riquesa, som reserva de la biosfera i comptem amb una diversitat única de productes i de paisatge”.

Albert Folch, adjunt a direcció i responsable del Patronat Turisme Diputació de Tarragona, ha posat en valor “la gran oferta de restauració, allotjaments i paisatge que tenim i que Benvinguts a Pagès ens ajuda a donar a conèixer i a diferenciar-nos de la resta”.

La coordinadora del projecte, Montserrat Costafreda, ha afegit que “ho tenim tot a punt per a celebrar estes dos jornades festives. És la nostra diada, el Sant Jordi de la pagesia, en què els nostres productors i productores ofereixen un tast de la seua realitat”.

Des de Licarfruit, Josep Maria Carles ha apuntat que “ja fa set anys que donem suport al projecte i que ens permet donar-nos a conèixer cada vegada més”. Carles ha reivindicat la manera de treballar dels pagesos petits “que cuidem el producte al detall, el recollim quan toca, preservem el seu sabor i treballem sense descans”. I ha insistit que Benvinguts a Pagès és bàsic per defensar el sector primari.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 39 = 48

Últimes notícies