HomeSocietatEl Camp d’Aviació de la Sénia celebra la desena diada commemorativa

El Camp d’Aviació de la Sénia celebra la desena diada commemorativa

Este dissabte 28 de maig el Centre d’Aviació de la Sénia obre les portes amb un dia ple d’activitats per a celebrar la seua diada commemorativa i rememorar el passat aeronàutic del municipi.

El matí comença a les 10 h amb la inauguració de la jornada i, seguidament, una visita guiada als avions històrics exhibits al centre d’Aviació de la Sénia. A les 11 h serà el moment de visitar el centre d’aviació i, a les 12 h, es realitzarà una exhibició aèria a càrrec de diversos aeroclubs. A la tarda, a les 18.30 h, podrem gaudir de la música amb un concert del grup senienc Aurins. L’horari de la jornada és de 10 h a 14 h. A les 17 h es tornaran a obrir portes per al concert fins a les 21 h.

Durant la diada també hi haurà exposició i venda de productes militars i ambientació d’època a càrrec del grup de recreació històrica Ejército del Ebro i servei de bar.

El Camp d’Aviació de la Sénia és un centre d’interpretació d’una infraestructura militar i que va funcionar durant la Guerra Civil (1936-1939). En un primer moment l’aeròdrom va ser utilitzat per militars russos i joves espanyols. Posteriorment, amb l’ocupació de les tropes franquistes, l’aeròdrom va passar a mans de la Legió Còndor alemanya.

El de la Sénia va ser un dels aeròdroms de més rellevància a Catalunya durant el conflicte, ja que se situava estratègicament al mapa i, a més, va desenvolupar un paper molt important durant la Batalla de l’Ebre.

El Camp d’Aviació de la Sénia està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local i alberga algunes de les avionetes que omplien el cel de la Sénia durant la Guerra Civil. S’hi exhibix un Mosca, un avió caça republicà reconstruït, un Saeta, un avió a reacció dels anys cinquanta; i un Katiuska, un bombarder republicà.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 6 = 12

Últimes notícies