HomeTurismeEl càmping Alfacs d’Alcanar, nominat als premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme

El càmping Alfacs d’Alcanar, nominat als premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme

Avui dimarts 11 de juny se celebra al Disseny Hub de Barcelona la 66a edició dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, els més longeus d’Europa en el sector i un dels més prestigiosos de la península Ibèrica.

D’entre més de les 400 obres presentades, el Càmping Alfacs ha sigut una de les 8 seleccionades al premi d’arquitectura.

Els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme culminen avui 11 de juny, al Disseny Hub Barcelona, amb una gran cerimònia on se donaran a conèixer els guanyadors d’esta edició.

Valoració del jurat

La valoració del jurat, respecte a les noves instal·lacions del càmping informen que han valorat la transformació d’un gran espai exterior que, amb una molt bona lectura del terreny i una sèrie d’estratègies intel·ligents, aconseguix revalorar este espai natural davant del mar.

Un eix central organitza els equipaments d’aquesta mena de petita ciutat, creant una estructura que facilita l’accessibilitat i la interacció social. Els carrers que es ramifiquen a partir d’aquest formen una xarxa de mini barris, compost per construccions prefabricades de fusta.

A més dels habitatges, tots ells amb vistes al mar, s’inclouen unes cuidades petites construccions auxiliars per a lavabos comunitaris i rentat d’estris.

Un mur corbat que abraça el mar i recrea una mena de platja artificial que integra aquest lloc per al esbarjo i l’entreteniment amb el seu entorn marítim de forma harmoniosa.

Finalment, es destaca una cura exquisida en l’ús de la vegetació i els materials de construcció que connecten el conjunt amb el paisatge circumdant: blocs de terra compactada, pilars i jàsseres de formigó ratllat per emular l’erosió natural de la zona, o pedres de la pedrera local s’empren per a banys o paviments.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

44 + = 47

Últimes notícies