HomeEsportsEl Campionat del Món FIA de Ral·lis torna a les Terres de...

El Campionat del Món FIA de Ral·lis torna a les Terres de l’Ebre

Torna a les Terres de l’Ebre l’espectacle i emoció del Campionat del Món FIA de Ral.lis, que es pot decidir este cap de setmana, amb la disputa de la tretzena i penúltima cita, el 55 RallyRACC Catalunya-Costa Daurada 2019. La prova presenta un recorregut únic del WRC, ja que uneix en un mateix ral·li especials d’asfalt i de terra. El quilometratge total serà de 1.278,86 km, dels quals 325,08 són de velocitat repartits en 17 trams cronometrats. La principal novetat d’esta edició és un canvi en el tram que tindrà lloc avui divendres, Horta-Bot, amb un nou punt d’inici, incorporant quilòmetres de l’anterior tram Pesells. Consolida un recorregut molt similar al de l’anterior edició.

Sis trams de terra i mixtos

La jornada d’avui, que transcorre per les Terres de l’Ebre, consta d’un bucle de tres trams, al qual es realitzaran dos passades: Gandesa, La Fatarella-Vilalba i, en tercer lloc, Horta-Bot, que estrena format i que donarà lloc a un Control de Pas al municipi d’Horta de Sant Joan. Tant ‘Gandesa’ (7 km) com el llarg i mixt ‘La Fatarella-Vilalba’ (38,85 km) són idèntics a com es van fer el 2018, uns trams magnífics que l’any passat van tenir un desenvolupament diferent al de temporades anteriors i que per aquest motiu romanen sense canvis. Aquesta és una especial llarga, difícil i altament selectiva, amb diversos canvis de sòl terra-asfalt i, com fa un any, amb diverses zones per a espectadors molt àmplies, entre elles la de Vilalba dels Arcs, segura i amb una extraordinària visibilitat.

Entre ambdues passades als tres trams, els equips realitzaran una parada a PortAventura World, de 15′ de re-agrupament i 40′ d’assistència. A això se sumaran quatre possibilitats per a proveir carburant, dos en el propi parc,  d’assistència central i dos més en el restaurant Coll del Moro. Al final del dia, els equips disposaran d’1h 45′ per a adequar els cotxes a l’especialitat d’asfalt. El quilometratge de velocitat d’aquest primer dia serà de 129,70 km.

Competiràn els millors pilots del món, entre ells Sebastien Ogier i Sebastien Loeb, de Citroen i Peugeot, respectivament. També hi serà, el líder del Mundial, Ott Tänak, que buscarà el seu setè triomf durant el present curs, i Dani Sordo. Serà l’última edició prèvia a l’aturada d’un sol any prevista per al 2020, quan s’aplicarà un sistema de rotacions de seus. 24 països disposaran de representació a la cursa.

El pas per les Terres de l’Ebre

08.00h        Sortida des de PortAventura World
09.23h        SS1 ‘Gandesa 1’ (7 km, terra)
10.00h        SS2 ‘Horta-Bot 1’ (19 km, terra)
11.10h        SS3 ‘La Fatarella-Vilalba 1′ (38,85 km, mixt terra-asfalt)
13.05h        Reagrupament (15′) i assistència (40’) a PortAventura World
15.23h        SS4 ‘Gandesa 2’ (7 km, terra)
CP Horta de Sant Joan
16.00h        SS5 ‘Horta-Bot 2’ (19,00 km, terra)
17.10h        SS6 ‘La Fatarella-Vilalba 2′ (38,85 km, mixt)
19.20h        Pas pel podi de Salou i breu parc tancat a PortAventura World
19.35h        Parc de treball a PortAventura World (1h.15’)
20.50h        Parc tancat a PortAventura World

 

Enric Alguero
Enric Alguero
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 46 = 51

Últimes notícies