HomeSocietatEl CAT activa el pla d’emergència per sequera, però no contempla restriccions...

El CAT activa el pla d’emergència per sequera, però no contempla restriccions als usuaris

Este dilluns 19 de setembre el Consorci d’Aigües de Tarragona ha creat el comitè d’emergència de sequera per informar de la situació actual, una mesura que contempla el pla d’emergència activat.

L’òrgan està format per personal tècnic del mateix CAT, així com pels ajuntaments i les indústries consorciades amb un major consum, el cap d’oficina de planificació de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i el director de l’ACA, així com el director de l’àrea d’abastament del mateix organisme.

En la reunió celebrada telemàticament s’ha informat que la situació actual és de prealerta. Els nivells del pantà de Mequinensa han mantingut un volum d’emmagatzematge inferior als llindars marcats al pla durant dos mesos i de manera sostinguda, motiu pel qual el CAT ha d’activar el seu pla d’emergència de sequera i fer una avaluació i anàlisi més exhaustiva dels indicadors hidrològics, així com donar a conèixer la situació a les institucions a través d’una campanya informativa. D’altra banda, també es continuaran comprovant possibles recursos alternatius en cas de necessitat.

El president del CAT, Joan Alginet, ha presidit la creació del comitè de sequera i ha explicat que l’activació del pla no contempla restriccions als usuaris ni té cap afectació en l’explotació i el servei que ofereix el Consorci. Tot i això, assegura que “la situació actual és de prealerta, hem d’estar atents als indicadors hidrològics i a la seua evolució. Vull aprofitar per a donar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania pel que fa al subministrament d’aigua, però també els demano un esforç en l’ús responsable i sostenible de l’aigua”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies