HomeMedi AmbientEl CAT preveu no incrementar la tarifa l’any 2023

El CAT preveu no incrementar la tarifa l’any 2023

Aquest dimarts 25 d’octubre s’ha celebrat l’Assemblea General del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) en la que els consorciats han aprovat els pressupostos de 2023 per un import total de 45.788.824€.

La tarifa mitjana resultant és de 0,5355 €/m3, respecte als 0,5354 €/mprevistos per l’any en curs, el que suposa una variació de 0,02%.

Cal dir  que el Consorci fa un consum intensiu d’electricitat, fet que suposa, en aquests moments, un 27% dels costos d’explotació i, per tant, molt sensible a aquest factor. L’escalada de preus provocada per l’inici de la guerra d’Ucraïna el passat mes de febrer, va obligar al CAT a la sessió de l’Assemblea del passat mes d’abril, a repercutir el cost real de l’energia a la tarifa, d’acord amb el principi de recuperació de costos i la realitat que la tarifa aplicada en aquell moment no contenia tots els costos del servei de subministrament.

Precisament aquest esforç en relació als costos energètics per part dels consorciats durant l’any 2022, juntament amb una contenció dels costos pel pressupost de 2023, l’objectiu d’aquest proper exercici és el de no augmentar la tarifa respecte l’aplicada realment l’any 2022.

En l’Assemblea d’aquest mes d’octubre també s’ha aprovat el pla d’obres, instal·lacions i serveis per un import de 22,25M€. Entre els projectes, a executar entre 2023 i 2024, cal destacar, per una banda, la construcció de dos dipòsits reguladors per augmentar la garantia de subministrament: un a Cunit i l’altre a Vila-seca amb una capacitat de 25.000mcadascun per un import global de 15,7M€. I, per altra banda, la construcció de dos parcs de plaques solars fotovoltaiques per un import de 6M€ que permetrà un 10% en règim d’autoconsum.

Finalment, en l’Assemblea d’aquest dimarts, s’ha avançat als consorciats la cartera de projectes de digitalització per a optar a els ajuts previstos al Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) de digitalització del cicle de l’aigua. Està previst que, a principis de 2023, se celebri una sessió monogràfica per entrar en detall de tots els projectes i els pressupostos.

Joan Alginet ha fet un balanç de la seva gestió al capdavant del CAT d’aquest primer any com a president i ha assegurat que “la meva actuació s’ha centrat fermament en la transparència, la comunicació i la governança, emmarcat en el seguiment dels eixos estratègics de l’organització i la cultura de compliment legal” ha afegit a més que “la congelació de la tarifa ha suposat un esforç, entenem, però, que en un moment de crisi econòmica com l’actual, els organismes ens hem d’alinear i facilitar el servei d’un bé bàsic com l’aigua”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 8 =

Últimes notícies