HomeSocietatEl Celler Jordi Miró de Corbera d'Ebre i Herència Altés de Gandesa...

El Celler Jordi Miró de Corbera d’Ebre i Herència Altés de Gandesa guardonats per la Guia de Vins de Catalunya

La Guia de Vins de Catalunya 2024 ja ha sortit este dilluns a la venda amb 1.258 referències, diversos articles d’opinió de personalitats lligades al sector i un extens assaig sobre el futur del món vitivinícola.

Coincidint amb la sortida al mercat del volum, s’ha celebrat la Festa de la Guia amb l’entrega de premis als vins millors puntuats i la participació de 112 cellers que han deixat tastar més de 400 referències, algunes de les quals petites produccions i edicions limitades. La 14a Festa de la Guia també ha volgut entregar tres premis honorífics: el Celler Solergibert, premi Trajectòria; Carlota Pena del Celler Vinyes d’Olivardots i Andrea Miró del Celler Jordi Miró de Corbera d’Ebre, premi Futur; i Vicenç Ferré i Oriol Pérez de Tudela com a premi Territori.

Quatre vins negres han compartit la màxima puntuació en l’edició de la Guia del 2024. Es tracta de: Guix Vermell 2021, Terroir Sense Fronteres, DO Montsant; Venus de La Figuera 2019, Venus La Universal, DO Montsant; Partida Bellvisos 2018, Sara i René Viticultors, DOQ Priorat; i Scala Dei Masdeu 2018, Scala Dei, DOQ Priorat.

Pel que fa als vins blancs, dos han estat els més ben puntuats: Vd’O 9 2020, Vinyes d’Olivardots, DO Empordà; i Macabeu de Solergibert 2021, Celler Solergibert, DO Pla de Bages.

Finalment, el premi al millor vi rosat també ha estat compartit per dues referències: InAnnat 2022, Mascorrubí Heretat, DO Catalunya; i La Tarentina 2022, Herència Altés, DO Terra Alta.

La Festa de la Guia de Vins de Catalunya s’ha celebrat al llarg de tot aquest dilluns a la sala Razzmatazz de Barcelona i ha significat també el comiat dels seus directors fins ara, Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, que cedeixen l’autoria per passar a dirigir només la logística de les successives edicions de la Guia.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 25 = 29

Últimes notícies