HomeCulturaEl Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre dedica la revista 'Miscel·lània' a...

El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre dedica la revista ‘Miscel·lània’ a la Serra d’Almos, Darmós i Llaberia

CULTURA // El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre ha treballat en la confecció del número 30 de la seua publicació, la Miscel·lània del CERE, que té com a objectiu la difusió de treballs inèdits, i referents als diversos camps i disciplines que es treballen des de l’entitat.

Este número està format per vint articles d’investigació, vinculats, entre altres, a les seccions ‘Història’, ‘Llengua i Literatura’, ‘Patxetins’ o ‘Recerca Jove’, orientada a la publicació dels estudis finalistes del Concurs de Treballs de Batxillerat sobre la Ribera d’Ebre.

 

La publicació inclou dos dossiers temàtics

El primer incorpora cinc articles dedicats a les poblacions de la Serra d’Almos, Darmós i Llaberia i, el segon – titulat Cristians, musulmans i moriscos. Població i societat a l’Ebre en època medieval i moderna – treu a la llum les conferències del cicle que, amb el mateix nom, van impulsar l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre i el CERE l’any 2019, mitjançant el qual es va voler homenatjar a Pascual Ortega, un dels historiadors que va aportar més llum sobre el passat de l’actual comarca i que va estudiar amb intensitat i molt bons resultats els ordes militars, els musulmans, els moriscos i les conseqüències de la seua expulsió.

Cal posar en relleu que la revista, pretén treure a la llum treballs que aborden els reptes actuals de la Ribera d’Ebre, com per exemple l’article del geògraf Òscar Saladié, titulat El pas de la depressió Glòria per la Ribera d’Ebre, o també el treball de Josep Maria Piñol La Ribera d’Ebre: balanç de situació, competitivitat i proposta de reorientació.

La revista Miscel·lània està immersa en un procés de transformació amb l’objectiu de potenciar el nombre d’estudis i la seua qualitat editorial. Així es posarà èmfasi en el Comitè Assessor de la publicació, format per investigadors de referència que avalen i assessoren els membres del Comitè Editorial. A més, s’incorporaran els resums dels articles en castellà i anglès, acció que pretén contribuir a donar major difusió.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 68 = 70

Últimes notícies