HomeEconomiaCCOO exigeix "eficiència" en els ajuts públics per garantir l'ocupació arran de...

CCOO exigeix “eficiència” en els ajuts públics per garantir l’ocupació arran de les “nefastes” dades d’atur

TERRES DE L’EBRE // CCOO ha exigit aquest dimarts “eficiència” en la gestió dels recursos i ajuts públics per garantir llocs de feina arran de les “nefastes” dades de l’atur. En un comunicat, el sindicat ha assegurat que els diners públics “no han d’anar a salvar els balanços de les empreses, sinó a garantir l’ocupació“, i ha criticat que les patronals s’oposin a comprometre’s a mantenir la feina un any per cobrar ajuts del Govern. Segons CCOO, a més, només 3 de cada 5 aturats cobra una prestació, i cada vegada n’hi ha més que necessiten subsidis. Per això, reclama “complements de prestació tant per a les persones que estan en ERTO com per aquelles que s’enfronten a una situació de desocupació“. 

CCOO lamenta que les dades de l’atur del mes de gener, amb 508.081 persones sense feina a Catalunya, evidencien “les conseqüències nefastes” de la pandèmia i l’efecte que provoca la “precarietat” del mercat laboral. 

El sindicat destaca que els ERTO “han contribuït a mitigar l’esperat daltabaix en termes d’ocupació“, però afirma que molts dels aturats es troben en una situació molt vulnerable i tenen “major dificultat per trobar una feina i una alta probabilitat de restar desprotegit de qualsevol instrument de protecció social“. En aquest sentit, CCOO diu que l’ampliació de la Renda Garantida de Ciutadania i una “gestió eficaç” de l’Ingrés Mínim Vital són “la millor via per fer front al risc creixent d’extensió de la pobresa“. 

La situació reclama de polítiques efectives amb suficient dotació pressupostària per donar resposta a les persones treballadores i a les empreses i sectors d’activitat més castigats“, afirma CCOO. El sindicat assegura que els dos col·lectius més afectats per la crisi actual són els joves i els immigrants, que “sovint el problema que enfronten és la manca de reconeixement i d’acreditació de les competències que aporten al teixit productiu“. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 11 = 16

Últimes notícies