HomeSense categoriaEl Col·laboratori Cat Sud fa els primers passos com a pol d’innovació...

El Col·laboratori Cat Sud fa els primers passos com a pol d’innovació creativa

TERRES DE L’EBRE // El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presentat este matí el projecte pilot del Col·laboratori Cat Sud, el primer laboratori de laboratoris d’innovació social i digital a Catalunya.

Es tracta d’un projecte impulsat pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i la Fundació i2Cat, amb la participació dels diferents labs de la Catalunya Sud, les administracions públiques locals, les universitats i centres de recerca i el teixit empresarial de la zona, per donar resposta als reptes del territori i innovar conjuntament.

El Col·laboratori Cat Sud és una xarxa de col·laboració entre administracions, universitats, empreses, ciutadania, i centres de recerca. Una xarxa que està vinculada a un territori i aprofita els actius i coneixements dels diversos actors per innovar conjuntament i resoldre els reptes que es plantegen en este territori. És un laboratori de laboratoris perquè parteix dels labs o espais d’experimentació existents, des dels quals es connecta tota una xarxa d’institucions i actors clau del territori.

“L’objectiu és fer innovació i proposar iniciatives des del territori, amb el territori, i per al territori”, ha assegurat el conseller Jordi Puigneró. “Catalunya ha de ser un gran laboratori d’innovació i un país digital. Hem d’incloure el territori en l’esquema de la innovació”.

 

Projecte pilot amb voluntat d’estendre’s per tot el territori

En el marc de la iniciativa dels Laboratoris de Ciutadania Digital, la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya es va posar com a objectiu fer un pilot a Catalunya, per desplegar el funcionament real d’un col·laboratori i provar este concepte al territori català.

Això ha estat possible gràcies a la col·laboració amb la Fundació i2cat i l’impuls de les institucions de Cat Sud: la Universitat Rovira i Virgili, la Diputació de Tarragona, els ajuntaments de Tarragona, Reus i Amposta, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, el clúster CENFIM, l’Associació Reus Ciutat Sàvia i els diversos labs del territori.

Un cop posat en marxa el Col·laboratori Cat Sud, es preveu identificar altres territoris on desplegar el mateix model d’interconnexió de laboratoris d’innovació i estendre aquest projecte a tot Catalunya.

 

Primer Màster d’Innovació Social Digital

D’altra banda, durant la presentació del Col·laboratori Cat Sud, també s’ha anunciat la posada en marxa del primer Màster d’Innovació Social Digital que es començarà a impartir el proper curs 2020-2021. Ha estat dissenyat per i2Cat amb una vocació professional, interuniversitària i aglutinadora de persones i entitats actives en el món de la innovació social i digital.

El professorat està format íntegrament per professionals en actiu en el món de la innovació social i digital, molts d’ells pertanyents a labs de Cat Sud i diferents universitats catalanes. La Universitat de Barcelona serà la primera que l’impartirà oficialment a partir d’octubre. I s’està treballant amb altres universitats com la URV i la UAB per incorporar-lo properament a la seua oferta formativa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

52 + = 61

Últimes notícies