HomeSense categoriaEl col·legi Teresià de Tortosa guanya el premi al millor eslògan del...

El col·legi Teresià de Tortosa guanya el premi al millor eslògan del programa educatiu “Classe sense fum”

TORTOSA // El col·legi Teresia de Tortosa ha estat guardonat pel jurat jove de l’Institut Escola Eixample de Barcelonael amb el millor eslògan del programa educatiu “Classe sense fum”. El programa es basa en el suport del grup i l’incentiu de la participació en un concurs per tal d’assolir el compromís conjunt de no fumar durant tot el curs escolar, s’ofereix als centres d’educació secundària i s’adreça a l’alumnat de 12 a 14 anys.

Els docents del centre imparteixen les sessions, fan un seguiment del grup i donen suport a l’alumnat que desenvolupa una activitat creativa que consisteix en l’elaboració d’un vídeo o un cartell amb un missatge orientat a la prevenció del tabaquisme a l’adolescència.

Durant el curs 2020-2021, han participat en el programa 3.016 alumnes de 114 grups de 32 centres educatius de Catalunya. Tots els alumnes dels grups que han completat el programa obtenen un petit premi per la seua participació.

El tabaquisme és la primera causa evitable de pèrdua de salut i de mortalitat prematura, que causa cada any prop de 10.000 defuncions a Catalunya. Gràcies a les polítiques de prevenció i control del tabaquisme que s’han anat desenvolupant durant les últimes dècades i la sensibilització del conjunt de la societat, el percentatge de persones fumadores ha anat disminuint de forma gradual, però a Catalunya encara fuma el 24,6%, la qual cosa significa que hi ha gairebé 1,5 milions de persones fumadores, la meitat de les quals poden morir prematurament per malalties relacionades amb el tabac.

L’ús de tabac entre els adolescents de 14 a 18 anys escolaritzats ha disminuït notablement aquests últims anys: el percentatge de fumadors diaris va passar del 23,0% l’any 2004 al 9,2% el 2016, i va augmentar fins a l’11,7% el 2018. La iniciació del tabaquisme a l’adolescència continua sent una preocupació per als professionals i les administracions responsables de l’Educació i de la Salut Pública.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies