HomeAgriculturaEl Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre impulsa un curs de formació...

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre impulsa un curs de formació d’auxiliar d’agricultura

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha impulsat un curs formatiu d’auxiliar d’agricultura amb especialització de poda destinada a persones inscrites com a demandants d’ocupació de la Ribera d’Ebre, prioritzant aquelles que estan en risc d’exclusió social i que participen en el Dispositiu d’Inserció Sociolaboral Ribera d’Ebre Viva.

Es tracta d’un curs de 100% subvencionat que consta de 145 hores i s’ha iniciat esta setmana al Centre d’Empreses de Flix. Amb esta formació es pretén formar a deu alumnes en la poda de vinya i diverses varietats d’arbres fruiters com l’ametller, l’olivera, el presseguer i el cirerer. A més, els alumnes també rebran informació per al manteniment de maquinària agrícola i l’aplicació de productes fitosanitaris.

Una de les principals motivacions que ha incentivat el desenvolupament d’esta formació ha estat la manca de treballadors adequats per al desenvolupament de feines agrícoles, més enllà de la campanya de recol·lecció, amb la que es troben els empresaris agrícoles de la Ribera d’Ebre.

El curs s’ha iniciat amb la benvinguda de Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, i Francesc Barbero, batlle de Flix. En la seua intervenció, la presidenta del Consell Comarcal ha puntualitzat que «este curs ha de servir per a professionalitzar estos llocs de treball i promoure contractes de més llarga durada, que abracen altres feines del calendari agrícola com la poda, però també el manteniment de maquinària o l’aplicació de productes fitosanitaris.» Per la seua banda, Francesc Barbero, alcalde de Flix, ha encoratjat els participants a gaudir i treure’n el màxim profit a una formació que els oferirà noves oportunitats laborals.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

14 + = 23

Últimes notícies