HomeSocietatEl Consell Comarcal de la Terra Alta acull l'entrega de premis del...

El Consell Comarcal de la Terra Alta acull l’entrega de premis del concurs sobre la Salut Mental

Este matí, la seu del Consell Comarcal de la Terra Alta ha acollit l’acte d’entrega dels premis escolars convocats per la Taula de Salut Mental de les Terres de l’Ebre. El certamen, obert als alumnes de  i  de Primària i als de tota l’etapa de Secundària, es posa en marxa amb la intenció de donar visibilitat a la salut i al benestar emocional.

El concurs contemplava la presentació de treballs en dues modalitats: relats i cartells. Així ha tingut en tot moment un doble objectiu, el de fomentar l’escriptura i la lectura entre la població infantil i juvenil dels centres educatius de les Terres de l’Ebre, i el de fomentar la competència artística entre l’alumnat participant.

‘La salut mental i el benestar emocional és la prioritat’ ha estat el tema al qual havien de fer referència les obres presentades. En el cas de la Terra Alta, el concurs ha comptat amb la participació dels alumnes de Secundària de l’IES Terra Alta de Gandesa. En la modalitat de relats, les guanyadores comarcals han estat Ada Iolea Reverté i Avril Fuster Bernad amb el text Un perill emmascarat, mentre que Miruna Valentina Pauna ha aconseguit l’accèssit amb La vida de l’Anna.

En la modalitat de cartells, el primer premi comarcal ha estat per a la proposta presentada per les alumnes Paula Cruz Sabaté, Mònica Alessandra Jiménez González i Carla Sallén Royo. L’accèssit ha destacat la feina de Najoua Rabaj. En este cas, el cartell guanyador es convertirà en la imatge que es farà servir l’any que ve per commemorar el 15 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental, a la Terra Alta.

Els premis, en les dues categories, han estat una dotació de 100 euros per als guanyadors i de 50 euros per als dos accèssits perquè adquiresquen llibres o material escolar a la papereria llibreria de Gandesa.

“És important parlar i sensibilitzar sobre la salut mental i el benestar emocional dins les aules. Treure l’estigma i normalitzar les malalties mentals d’una forma natural permetrà demanar ajuda en cas de necessitat”, ha expressat Aida Castro, consellera comarcal de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania, en l’acte de lliurament dels guardons.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies