HomeSocietatEl Consell Comarcal de la Terra Alta s’adhereix al Manifest Descobrir per...

El Consell Comarcal de la Terra Alta s’adhereix al Manifest Descobrir per un nou model de turisme al servei del país

TERRA ALTA // Cal un canvi urgent del model turístic. Aquesta és la crida que fa la revista Descobrir Catalunya juntament amb les principals entitats de turisme rural i agents turístics d’arreu del país en un Manifest on demanen que s’aprofitin els aprenentatges que ha deixat la pandèmia per avançar cap a un nou model de turisme basat en la sostenibilitat. Des que es va fer públic a finals de l’any passat diverses institucions s’han sumat al Manifest; la darrera és el Consell Comarcal de la Terra Alta, que recentment ha aprovat la seva adhesió a la iniciativa.

El Manifest ja compta amb més de 2.500 signants i demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d’un sistema basat en el turisme internacional de masses. Concretament, demanen que s’adoptin cinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l’oferta turística i l’ocupació que genera, ordenar l’activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme.

La consellera comarcal de Turisme, M. Assumpció Anguera, ha expressat que és molt important a nivell comarcal l’adhesió a aquest manifest basat en un turisme sostenible i de proximitat. “Necessitem unes infraestructures adequades així com les comunicacions, perquè tothom es pugui sentir com a casa i tornin a repetir l’experiència. Per això, és fonamental la implicació de tots els agents comarcals, tant públics com privats, per treballar tots plegats”.

Amb aquesta decisió, el Consell Comarcal de la Terra Alta se suma a altres institucions que ja s’han posicionat a favor d’un canvi de model turístic, com els Consells Comarcals del Bages, de l’Alt Urgell, de la Conca de Barberà, la Segarra, l’Anoia i el Priorat, entre d’altres. El Manifest íntegre es pot llegir a la pàgina web manifest.descobrir.cat, així com el llistat complet d’impulsors i adherits.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies