HomeEconomiaEl Consell Comarcal del Baix Ebre activa un paquet d'ajuts econòmics per...

El Consell Comarcal del Baix Ebre activa un paquet d’ajuts econòmics per a l’emprenedoria

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat avui les bases reguladores per a la concessió d’ajuts econòmics a projectes comarcals d’autoocupació. L’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar la inserció laboral per compte propi i fomentar la creació d’ocupació de qualitat. “Des de les administracions locals hem de facilitar i potenciar la iniciativa empresarial, perquè és un dels principals motors de l’economia per la seua capacitat de generar ocupació i el seu potencial de creació de valor”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura. En aquest sentit, el pressupost del Consell de 2023 inclou una partida de 30.000 euros destinats a aquests ajuts.

Pel que fa als beneficiaris dels ajuts a emprenedors seran aquelles persones que inicien una nova activitat a la comarca com a treballadors autònoms o com a persones sòcies de cooperatives de treball associat amb alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA). Les bases reguladores també recullen que hauran de disposar d’alta d’activitat a efectes fiscals en algun municipi del Baix Ebre, així com desenvolupar una activitat alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), amb accions que contribueixen a la sostenibilitat social, econòmica i ambiental del territori.

Quant a l’import de l’ajut es calcularà tenint en compte les següents depeses: el 50% de la quota de la Seguretat Social el primer any i el 30% de l’import de les despeses d’implantació justificades. L’import total de l’ajut no podrà superar els 2.000 euros.

En un altre ordre de coses el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat inicialment el projecte constructiu de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) dels municipis de Xerta i Aldover, amb un import de 2,8 milions d’euros. Aquest projecte ha estat redactat dintre el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal i l’Agència Catalana de l’Aigua. També s’ha aprovat la relació de propietaris i la descripció de béns i drets afectats per l’expropiació.

D’altra banda, el ple ha aprovat la moció presentada pels grups d’Esquerra Republicana i Movem Terres de l’Ebre, a proposta de l’Associació Catalana de Municipis, per millorar el finançament dels consells comarcals. La moció trasllada a la Generalitat la necessitat de resoldre la greu situació de finançament dels consells comarcals i insta el govern a la creació d’un fons complementari al Fons de Cooperació Local, que doti de suficiència financera els ens comarcals per a garantir la continuïtat dels serveis que presta. També insta el govern de l’Estat, el govern de la Generalitat i els grups parlamentaris amb representació al Parlament i al Congrés a promoure les modificacions legislatives necessàries perquè els consells comarcals puguin participar directament en els tributs de l’Estat i la Generalitat.

Finalment, la moció, que ha estat aprovada per unanimitat, insta l’Estat perquè en totes les convocatòries de fons europeus, els consells comarcals puguen ser-ne beneficiaris.

Un minut de silenci per mostrar la solidaritat amb la població ucraïnesa

Coincidint amb el primer aniversari de la guerra a Ucraïna, el ple del Consell Ebre s’ha iniciat amb un minut de silenci per condemnar rotundament la invasió russa sobre un país sobirà, democràtic i compromès amb els valors de l’europeisme i fer una crida internacional per l’aturada de les hostilitats de l’exèrcit de Rússia i retornar a una via diplomàtica de relacions entre pobles.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies