HomeSocietatImportants millores a la Residència Diocesana Sant Miquel Arcàngel de Tortosa

Importants millores a la Residència Diocesana Sant Miquel Arcàngel de Tortosa

Avui divendres ha tingut lloc la inauguració d’uns nous espais a la Residència Diocesana Sant Miquel Arcàngel de Tortosa, en concret un nou edifici on s’ubica la recepció i sales de visita per als familiars. L’acte presidit per l’Administrador Diocesà, José Luís Arin i per l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha comptat també amb la presència del President del Patronat de la Fundació de la Residència, M.I. Víctor-Manuel Cardona, entre altres autoritats, ha consistit en la benedicció i inauguració de les noves dependències ubicades a l’entrada principal del recinte, tot just on fa anys es trobava la recepció i dependències administratives del centre residencial.

Aquest nou espai, que compta amb una superfície de 121 metres quadrats, permetrà una millor atenció per a les famílies dels residents, així com un millor servei per als visitants, proveïdors i el mateix personal de la casa. Així mateix, cal destacar que s’ha aconseguit disposar d’una major funcionalitat de l’espai ubicat a l’entrada principal interior de la residència, al deixar lliure la superfície que fins ara ocupava l’espai destinat a recepció. Per la recuperació de l’espai, fins ara en desús, s’ha procedit a l’edificació de la nova planta de les instal·lacions de recepció, amb modernes instal·lacions i mobiliari. El cost total de la inversió ha estat de 137.498 euros,i ha comptat amb la subvenció a càrrec de l’assignació tributària del 0,7%de l’IRPF de les CCAA, de l’any 2021, per un import de 47.270,69 euros.

Foto: Cedida

Aquesta inversió es suma a les altres prop de vint-i-cinc actuacions que al llarg de l’any 2022 ha realitzat el Patronat de la Residència, on destaquen el nou sostre-cobert a l’entrada principal, la nova climatització, la  bugaderia i l’església, els programes d’estalvi energètic a la bugaderia, la impermeabilització de la terrassa del claustre, l’auditoria energètica de tota la residència i la corresponent certificació entre altres accions. Per aquest 2023 s’ha projectat, si es pot comptar amb l’ajuda de la subvenció de l’IRPF, la substitució de les finestres de fusta que encara queden, per unes de PVC i la pintura general de l’edifici. Tot plegat amb una inversió propera als 220.000 euros.

Durant el 2022 la mitjana residencial a Sant Miquel ha estat de 120 usuaris, amb 23 al centre dia. S’han comptabilitzat un tota de 4.634 visites de familiars, amb una mitjana de visites diàries de 12,69. El pressupost de l’entitat, que ha tingut una mitjana de 77 treballadors l’últim any, supera els tres milions d’euros i disposen d’un romanent per inversions per propers exercicis de 115.423,16 euros.

La Residència Diocesana d’Ancians Sant Miquel Arcàngel, treballa des de fa més de 140 anys en l’atenció de la gent gran. Aquesta llarga experiència i la capacitat d’innovació ens avala com a centre de referència a les Terres de l’Ebre. L’any 1879, les Germanetes del Pobres van crear una residència, la qual es coneix actualment com a Residència Diocesana d’Ancians Sant Miquel Arcàngel, i en van tenir cura durant més de cent anys. L’any 1985, el Bisbat de Tortosa constitueix una Fundació Pia Autònoma sense ànim de lucre a qui li encarrega la gestió de la residència. En un primer moment el Patronat de la Fundació va comptar amb la valuosa col·laboració de les Germanes de Nostra Senyora de la Consolació. Aquestes religioses es van dedicar, durant més de 20 anys, amb professionalitat i grans dosis d’humanitat a tenir cura dels nostres residents i usuaris.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 6 =

Últimes notícies