HomeSocietatEl Consell Comarcal del Baix Ebre comença els treballs per instal·lar enllumenat...

El Consell Comarcal del Baix Ebre comença els treballs per instal·lar enllumenat a la Via Verda entre Tortosa i Roquetes

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha iniciat els treballs d’adequació del Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán al tram comprés entre el pont de l’antiga carretera de València i el pavelló municipal de Roquetes. Una adequació que consisteix en l’ampliació de la via, la plantació d’arbrat i la instal·lació d’il·luminació. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura; el vicepresident i alcalde de Roquetes, Ivan Garcia i el vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Francesc Vallespí, han fet avui una visita d’obres, uns treballs que tenen un termini d’execució de sis setmanes aproximadament.

“Millorem la connexió entre Tortosa i Roquetes per la Via Verda, tant de dia com de nit, per tal de potenciar la mobilitat sostenible entre els dos municipis”, ha dit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, que ha recordat que aquest tram del Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán és el més concorregut, segons les dades dels comptadors.

Pel que fa als treballs d’adequació d’aquest tram del Camí Natural de la Via Verda, que té una longitud de dos quilòmetres, consisteixen en l’amplada, millora del ferm i la instal·lació de l’enllumenat. Concretament, es renovarà el paviment i s’ampliarà la via, de 3 metres a 4,1 metres, al tram comprès entre el pont de la C-12 i la bifurcació que condueix cap al Raval de Crist.

També es plantaran 55 lledoners, una espècie d’arbre de fulla caduca, resistent al vent i la sequera que permetran deixar el pas del sol a l’hivern i proporcionar ombra a l’estiu. Pel que fa a l’arbrat existent, pins, s’extrauran per replantar-los posteriorment.

Quant a l’enllumenat, s’instal·laran 77 lluminàries del tipus LED amb sistema fotovoltaic, unes columnes de gran radi de 5 metres d’alçada. Hi haurà un fanal cada 25 metres.

El cost total d’aquesta actuació és de 127.215 euros, 84.865 dels quals corresponen a l’obra de l’enllumenat que executa l’empresa Biochar Technologies SL i 42.350 euros corresponen a la part d’obra civil que duu a terme Contregisa. Aquesta actuació de millora del Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán és subvencionada per la Diputació de Tarragona.

La Via Verda registra 413.329 usuaris el 2021

Coincidint amb la visita a les obres d’adequació de la Via Verda, el conseller comarcal de Turisme ha fet públiques el nombre d’usuaris d’aquesta via al tram del Baix Ebre durant el 2021. Així, durant el 2021 els comptadors de la Via Verda de la Val de Zafán van registrar un total de 413.329 usuaris, un 21,8% més que l’any anterior, amb una mitjana diària de 1.132 vianants i ciclistes. “És l’actiu turístic més important de la comarca”, ha dit Vallespí.

El tram comprès entre Tortosa i Roquetes és on es comptabilitzen un major nombre d’usuaris, un 65% del total. Aquest és un dels motius que ha portat el Consell Comarcal del Baix Ebre a dur a terme les obres d’ampliació i il·luminació de la via en aquest punt, amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible entre els dos municipis. Concretament, el comptador situat entre Tortosa i Roquetes va registrar 165.062 vianants i 101.297 ciclistes. Pel que fa a la distribució horària es concentra al migdia i la tarda i es manté estable tots els dies i mesos de l’any.

Per contra, als trams de Benifallet i Aldover detectem un patró diferenciat respecte al de Tortosa-Roquetes. En aquest cas, els caps de setmana són els dies de major afluència i constatem també unes puntes d’usuaris per Setmana Santa, final de primavera i principi de la tardor. En el cas d’Aldover s’han comptabilitzat 76.607 usuaris, un 32% més que l’any anterior, mentre que a Benifallet l’augment ha estat del 59% amb un total de 70.363 usuaris.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 65 = 71

Últimes notícies