HomeSocietatDani Forcadell serà el nou president de la Junta Rectora del Parc...

Dani Forcadell serà el nou president de la Junta Rectora del Parc Natural del Delta de l’Ebre

La proposta del fet que Dani Forcadell siga el nou president de la Junta Rectora del Parc Natural del Delta de l’Ebre, ha estat aprovada en la darrera Junta del Parc, que va tenir lloc ahir amb la presència del director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, i del director territorial d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez.

Forcadell té 49 anys, va néixer i viu a Amposta i és arrossaire al delta de l’Ebre. Va ser regidor de Pagesia, Medi Natural i Serveis a l’Ajuntament d’Amposta durant 4 anys. Ha estat responsable de l’arròs del sindicat Unió de Pagesos (UP) durant 5 anys i, posteriorment, responsable de Sectors Agrícoles.

Forcadell assumeix la presidència amb voluntat de generar noves dinàmiques participatives i de la defensa del delta i la cerca de solucions que asseguren la pervivència del delta actual tal com ara el coneixem. A més, s’ha compromès a assegurar la participació efectiva dels membres de la Junta Rectora en els temes importants i estratègics del Parc.

En este mateix sentit, Vilahur ha proposat iniciar de manera prioritària la redacció del Pla de protecció del medi natural i el paisatge del delta de l’Ebre. L’objectiu final d’este Pla és, amb la participació de tots els sectors del delta representats a la Junta Rectora, dissenyar l’estratègia de conservació i els objectius a assolir. Es considera també un element rellevant en la lluita contra la regressió i emfatitza la conservació dels espais, els ecosistemes i les activitats productives.

L’elaboració d’aquest Pla ha de ser de manera totalment participativa i oberta i ha de tenir en compte totes les realitats i sensibilitats. Atès l’interès de la proposta i la necessitat de tenir els màxims elements de decisió abans de l’aprovació per part de la Junta Rectoraes suggereix una pròxima reunió explicativa amb personal tècnic del Departament oberta a tots els membres.

La Junta Rectora és l’òrgan rector del Parc Natural. Està formada per representants d’administracions, ens locals i organitzacions i sectors socials de la zona. Entre les seues funcions, hi ha aprovar el programa d’actuació del Parc, recomanar i promoure mesures per a la millor protecció de l’espai, i també coordinar i fer el seguiment de les actuacions que afecten el Parc.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies