HomeSocietatEl Consell Comarcal del Baix Ebre comença les obres de reforma i...

El Consell Comarcal del Baix Ebre comença les obres de reforma i millora de l’eficiència energètica de la seu

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha iniciat la primera fase de les obres de reforma i millora de l’eficiència energètica de la seu comarcal. Una actuació que té un cost de 758.762 euros, que ha estat adjudicada a l’empresa Construcciones Tomàs Gracia SA i que és finançada a través del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat amb una subvenció de 250.000 euros.

“La rehabilitació de la seu comarcal permetrà dotar l’edifici de les infraestructures necessàries per a reduir el consum energètic i fer-lo el màxim autosuficient possible”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura. Pel que fa al termini d’execució de les obres d’aquesta primera fase és de quatre mesos.

Concretament, la reforma consistirà en la renovació de la instal·lació fotovoltaica d’autoconsum de la seu, la instal·lació d’aïllament tèrmic a la façana exterior i la remodelació de les cobertes. També es renovarà el saló de plens, que es dotarà d’aïllament tèrmic i acústic, per la qual cosa les sessions plenàries es celebraran provisionalment en altres espais. “Agraïm la col·laboració dels ajuntaments del Baix Ebre que han posat a disposició de la institució comarcal els seus salons de plens per tal de celebrar els plenaris del Consell mentre duren les obres. I, en aquest sentit, aquest mes de desembre celebrarem el ple a l’ajuntament de Roquetes”, ha dit Faura.

Les obres de la seu comarcal es completaran en una fase posterior amb la renovació de les lluminàries, la substitució dels equips de climatització i de la xarxa de telecomunicacions, l’adequació de la instal·lació elèctrica i la substitució de la fossa sèptica per una estació de bombament d’aigües residuals. Per l’execució d’aquesta segona fase de les obres, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha sol·licitat una subvenció del programa d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics del fons Next Generation.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 3 =

Últimes notícies