HomeUrbanismeMitma traspassa sòls a Tortosa per a impulsar el desenvolupament de la...

Mitma traspassa sòls a Tortosa per a impulsar el desenvolupament de la ciutat

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha presentat l’acord per a traspassar antics sòls ferroviaris a l’Ajuntament de Tortosa per a impulsar el desenvolupament de la ciutat. El secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores, s’ha reunit, així, amb l’alcaldessa del municipi, Meritxell Roigé i Pedrola, en la qual han tractat el conveni signat entre Adif i l’ajuntament per a l’expropiació de sòls en el recinte de l’estació de Tortosa i la seva integració urbanística a la ciutat.

Durant la visita, el secretari general d’Infraestructures també ha estat acompanyat pel subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté Borràs, i ha realitzat un recorregut per l’entorn de l’estació ferroviària.

Acord urbanístic

El conveni signat permetrà a l’ajuntament l’adquisició de dues parcel·les que sumen un total 18.405,45 metres quadrats (m²) d’antic sòl ferroviari, propietat Adif, per a la seva posterior integració urbanística.

L’adquisició es durà a terme via expropiació, d’acord amb la llei de Patrimoni de les administracions públiques, segons una valoració prèvia dels sòls duta a terme de forma consensuada entre totes dues parts.

Amb aquest acord, Adif es compromet, juntament amb l’acceptació del preu just acordat, a la retirada completa de les instal·lacions i elements ferroviaris de les parcel·les definides, i a la posada dels béns a la disposició de l’ajuntament en el moment del pagament.

Per part seva, l’ajuntament, juntament amb l’abonament del preu just acordat per a l’expropiació, tramitarà una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) per a adequar l’àmbit als usos futurs, on desenvoluparà l’ordenació a través del Pla de Millora Urbana d’acord amb els criteris consensuats entre les parts.

A més, lliurarà a Adif una zona d’uns 800 m² destinada a aparcament de l’estació i habilitarà uns 100 m² davant de l’edifici de l’estació com a zona d’estacionament per a emergències.

D’aquesta manera, Mitma contribueix a una operació que beneficia a les persones i permet la regeneració del sòl, a més de la millora de la inserció urbana del ferrocarril. Tot això des d’un ús racional dels recursos públics i la cerca de noves oportunitats per al municipi de Tortosa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 4 =

Últimes notícies