HomeSense categoriaEl Consell Comarcal del Baix Ebre crea la Targeta Solidària per...

El Consell Comarcal del Baix Ebre crea la Targeta Solidària per garantir una alimentació saludable a les persones més vulnerables

BAIX EBRE // El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat avui les bases dels ajuts  destinats a situacions d’urgència social mitjançant la Targeta Solidària, un  programa que enguany substituirà el del Tiquet Fresc i que té l’objectiu de garantir  l’accés a aliment fresc a les persones que es troben en situació de pobresa o  vulnerabilitat social. La Targeta Solidària tindrà un pressupost inicial de 78.000  euros, 33.500 més que el programa Tiquet Fresc l’any passat, ja que s’ha detectat  un increment de les persones que necessiten aquest tipus d’ajut.  

“Des dels Serveis Socials del Consell Comarcal s’ha detectat durant l’últim  any un increment de més d’un 25% del nombre de persones que acudeixen al  servei i necessiten menjar. Es tracta de persones amb un perfil diferent del  que hi acudia fins ara, veïns i veïnes que han perdut la feina a conseqüència  de la crisi de la Covid-19 i que mai havien recorregut a Serveis Socials”, ha  manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.  

La Targeta Solidària permetrà també millorar la gestió local de les polítiques de  distribució d’ajuts econòmics per a l’alimentació que s’atorguen a persones  vulnerables sense recursos per part dels serveis socials, així com desenvolupar  estratègies d’atenció a les necessitats alimentàries que eviten l’estigmatització dels  beneficiaris de la targeta, ja que els mateixos usuaris poden escollir lliurement els  aliments de la seua preferència en establiments normalitzats.  

Per tal de sol·licitar la Targeta Solidària cal estar empadronat al Baix Ebre (excepte  Tortosa, que té els seus serveis socials) i acreditar uns ingressos insuficients per  cobrir les necessitats bàsiques. Durant el 2020, un total de 510 famílies van ser usuàries del programa Tiquet Fresc, que va distribuir ajuts per valor de 44.550  euros.  

D’altra banda, el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat avui l’adaptació  del cost del tractament de residus durant el 2021. En aquest sentit, els costos  aprovats el passat mes de novembre s’aplicaran quan es faci efectiva la utilització  d’un servei extern de tractament de residus. Així, de moment es mantenen els  preus del 2020, amb l’aplicació del cànon de residus que correspon al 2021.  

Finalment, el ple del Consell ha donat llum verd al conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Montsià, el Consell del Baix Ebre, el Consell de la Ribera  d’Ebre i el Consell de la Terra Alta, per la continuïtat del Servei d’Orientació i 

Acompanyament a Famílies. També s’han ratificat les sol·licituds de subvenció dels  programes Ubica’t, Treball i Formació i el referent d’ocupació juvenil.  

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

60 + = 63

Últimes notícies