HomeSense categoriaEl Consell Comarcal del Baix Ebre obre el període per tramitar els...

El Consell Comarcal del Baix Ebre obre el període per tramitar els ajuts al lloguer d’habitatge

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha obert el període per tramitar els ajuts per al pagament de lloguer destinats a nous perceptors. Aquesta prestació es pot sol·licitar fins el 7 de juny a l’Oficina Comarcal d’Habitatge, l’horari d’atenció al públic de la qual és de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores.

La convocatòria de l’Agència d’Habitatge de Catalunya estableix que per poder sol·licitar l’ajut les persones físiques titulars del contracte hauran de complir tot un seguit de requisits, entre els quals que el preu màxim del lloguer no superi els 350 euros mensuals. El límit màxim d’ingressos que permet l’accés i prioritat de l’ajut s’estableix en funció del nombre de membres de la unitat de convivència i de les seves edats.

D’acord amb la convocatòria, tenen puntuacions extra els majors de 65 anys, les persones que han perdut l’habitatge en els darrers 12 mesos, famílies amb algun membre que acrediti una minusvalidesa igual o superior al 65%, joves de 18 a 35 anys amb ascendents o descendents al seu càrrec, famílies nombroses i monoparentals o víctimes de violència de gènere, entre d’altres.

L’Oficina Comarcal d’Habitatge del Baix Ebre va gestionar durant el 2018 un total de 590.000 euros en concepte d’ajuts a famílies de la comarca en risc d’exclusió residencial.

Els expedients d’ajuts al pagament del lloguer als municipis de la comarca (a excepció del de Tortosa, que disposa de borsa pròpia) es van incrementar l’any passat en un 21,29%.

De les 507 sol·licituds de prestacions per al pagament del lloguer tramitades, 105 van ser renovacions i 402 expedients de la convocatòria per a nous perceptors de 2018. Dels 507 expedients presentats, sumant les diferents línies de renovació i nous perceptors, 437 van comptar amb resolució favorable (86,2%). De mitjana, l’ajuda mensual per a les famílies va ser de 119,02 euros.

Pel que fa a la distribució per municipis, Roquetes amb 142 resolucions favorables, va ser la població del Baix Ebre que més ajuts va rebre, seguida de l’Ametlla de Mar (97), Deltebre (91), l’Aldea (55), l’Ampolla (34), el Perelló (31), Camarles (24), Xerta (11), Aldover (8), Tivenys (8), Alfara de Carles (4) i Benifallet (2).

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

74 + = 79

Últimes notícies