HomeTurismeEl Consell Comarcal del Baix Ebre obté els segells de Cicloturisme i...

El Consell Comarcal del Baix Ebre obté els segells de Cicloturisme i Senderisme

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha obtingut els segells de Cicloturisme i  Senderisme, dues marques de l’Agència Catalana de Turisme que integren totes les  empreses i entitats que realitzen activitats relacionades amb el cicloturisme i el  senderisme, respectivament, com ara rutes, guiatges, allotjaments, agències de  viatges receptives, etc.

El Baix Ebre és una destinació idònia per practicar el cicloturisme i, en aquest  sentit, el distintiu de l’Agència Catalana de Turisme és un reconeixement a aquelles  destinacions en què la bicicleta és un component de l’experiència turística.  “Aquesta certificació garanteix que el viatger pot gaudir d’una experiència  sostenible, millorant l’economia local i reduint l’impacte en el medi  ambient”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier  Faura, que juntament amb el vicepresident i conseller comarcal de Turisme,  Francesc Vallespí, ha presentat els segells obtinguts i el nou espai web de turisme  www.turismebaixebre.cat.

La creació d’un espai web per promocionar el turisme i l’obtenció de les marques  de Cicloturisme i Senderisme és una de les mesures incloses en el pla de  reactivació econòmica del Baix Ebre, que promou el Consell Comarcal per reduir  l’impacte de la crisi del Covid-19. “La promoció del producte cicloturístic i tots  els seus derivats permetrà la creació de més oportunitats de negoci  sostenibles i nous llocs de treball”, ha assenyalat Faura, que ha recordat que ja  existeix una xarxa de petites empreses familiars que ofereixen activitats turístiques, allotjament o serveis de restauració a la comarca a la qual se li donarà  més visibilitat amb el nou portal.

Pel que fa al web turismebaixebre.cat presenta la comarca del Baix Ebre com un paradís per practicar el cicloturisme i s’estructura en sis grans apartats: la Via  Verda de la Val de Zafán, la Via Verda del Carrilet de la Cava, rutes en BTT,  senderisme, gastronomia i els municipis. “La Via Verda de la Val de Zafán és un  dels actius turístics més potents de la comarca, tant pel que fa al turisme de  proximitat com per l’internacional, però el Baix Ebre és la destinació  perfecta per practicar el cicloturisme i l’oferta inclou una àmplia diversitat  de rutes”, ha explicat Vallespí.

En aquest sentit, el nou portal, que està disponible en quatre idiomes: català,  castellà, francès i anglès, inclou rutes en bicicleta pel delta de l’Ebre així com rutes  en BTT pel parc natural dels Ports. També hi ha un apartat dedicat als municipis de  la comarca i un altre a la gastronomia, que recull tots els productes de les Terres de  l’Ebre acreditats amb segell de qualitat i els productes de quilòmetre zero.

“La bicicleta moltes vegades és l’excusa i el que valora realment el turista és  que la ruta passi per llocs atractius, amb activitats i disposi d’allotjaments i  restaurants adaptats a les seues necessitats”, ha dit el conseller comarcal de  Turisme. Així, el web inclou l’oferta d’empreses d’activitats turístiques i  allotjaments especialitzats en cicloturisme.

Quant als avantatges de l’obtenció de les marques de Cicloturisme i Senderisme,  Vallespí ha explicat que permetrà al Baix Ebre tenir accés a les plataformes de  promoció i comercialització específiques de l’Agència Catalana de Turisme,  participar en fires especialitzades internacionals, obrirà la possibilitat de  participar en viatges de professionals (premsa i operadors) i disposarà  d’acompanyament i suport a la comercialització, entre altres.

Durant el 2020 el Camí Natural-Via Verda de la Val de Zafán va registrar prop de  340.000 usuaris al tram del Baix Ebre, segons les dades dels comptadors del  Consell Comarcal, mentre que la passada Setmana Santa es van comptabilitzar  gairebé 25.000 usuaris.

Promoció a la Fira Internacional del Turisme (FITUR) 

Una delegació del Consell Comarcal del Baix Ebre es desplaçarà demà a Madrid per  assistir a la Fira Internacional del Turisme (FITUR). El president del Consell  Comarcal del Baix Ebre i els vicepresidents Ivan Garcia i Francesc Vallespí  mantindran una reunió de treball amb representants de Caminos Naturales i la  Federación de Vías Verdes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies