HomeSocietatEl Consell Comarcal del Baix Ebre potencia la mobilitat sostenible entre la...

El Consell Comarcal del Baix Ebre potencia la mobilitat sostenible entre la plantilla

El Consell Comarcal del Baix Ebre i el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO) han posat en marxa una prova pilot de mobilitat compartida a la comarca en el marc del projecte ENFOCC (Energia, Forest i Canvi Climàtic), amb l’objectiu de promoure la sostenibilitat i la transició cap al canvi de model energètic als territoris rurals. Concretament, el Consorci BEMO assumirà el lloguer d’un vehicle elèctric, contractat amb Som Mobilitat SCCL durant un període de 12 mesos. Es tracta d’una actuació subvencionada amb fons del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i fons europeus.

El vehicle és utilitzat per treballadors del Consell, i també del BEMO, en exercici de les seues funcions. Amb aquesta iniciativa es pretén reduir la contaminació ambiental i les emissions de CO2, generar un estalvi econòmic a tots els municipis de la comarca i incorporar un nou model de mobilitat entre els treballadors i treballadores. “La prova pilot ha tingut molta acceptació entre la plantilla, s’han planificat rutes que permeten que dues o tres persones comparteixen el vehicle per tal de prestar el servei als diferents municipis de la comarca”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura. Així, el vehicle és emprat principalment per l’àrea de serveis socials.

Aquesta actuació s’emmarca en les polítiques per potenciar la mobilitat sostenible que impulsa el govern comarcal i que inclouen altres actuacions com la implantació de punts de recàrrega de vehicles a la seu comarcal i al Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán, així com l’adquisició de vehicles elèctrics. “Treballem per garantir el creixement econòmic i social de la comarca, però sense posar en risc els recursos del territori”, ha dit Faura.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + = 12

Últimes notícies