HomePolíticaEsquerra rebutja camuflar el pagament de la indemnització del Castor dins una...

Esquerra rebutja camuflar el pagament de la indemnització del Castor dins una Llei de mesures de suport social

El senador Josep Rufà i la senadora Vanessa Callau, han intervingut en el Ple del Senat per defensar una esmena que demanava la supressió de l’Art.2 del Capítol II la Llei de mesures financeres de suport social i econòmic, en el qual s’establia el pagament de la sentència del Castor.

Callau, en la seva primera intervenció al Senat, ha denunciat que el “gran beneficiat del fracàs del Castor ha estat Florentino Pérez, el gran amic de PP i PSOE,  amb els seus negocis a cop de BOE”. A més ha acusat “PSOE i PP de ser-ne els grans responsables”; i a Podemos, “d’haver desaparegut en aquest assumpte des que està al Consell de ministres.”

“Mentre l’Estat indemnitza a Florentino, les seves  concessionàries continuen rebent nous encàrrecs per construir infraestructures i gestionar serveis públics pagats pel contribuent” ha dit.

També en el seu parlament ha recordat que l’obra del Castor es va adjudicar “sense concurrència competitiva, ni publicitat”, a l’hora, que ho ha relacionat amb “la malversació, la corrupció, el tràfic d’influències, els delictes ambientals, la compra de voluntats, i les modificacions legislatives o de reglaments ad hocque formen part dels mecanismes d’adjudicació de grans infraestructures.

Callau ha denunciat que  els grans perjudicats del Castor han estat “els ciutadans que durant anys pagaran un projecte mal dissenyat, amb un cost que  superarà els 2.000 M€  i que pot arriba a costar fins a 4.000 M€.”

La senadora republicana ha destacat que “PP i PSOE porten diverses legislatures bloquejant qualsevol intent de constituir una comissió d’investigació sobre el Castor a les Corts”, per la qual cosa ha demanat “transparència davant un cas que han convertit en un altre tema d’Estat”. Callau ha acabat la seva intervenció exigint “un calendari de desmantellament de les instal·lacions”.

Per la seva part, el senador Josep Rufà ha explicat que l’objectiu de l’esmena republicana era “aconseguir  un canvi a aquesta Llei que barreja, una vegada més, mesures financeres, necessàries, en gran part, de suport social i econòmic, amb un compliment d’execució de sentències, com és la del Castor”. Rufà ha afirmat que “Esquerra no vol ser partícip d’incrementar el patrimoni dels patrocinadors del Castor.”

L’esmena d’Esquerra Republicana i de la resta de grups que també havien demanat la supressió de l’Art. 2 ha estat rebutjada.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 41 = 49

Últimes notícies