HomeTurismeEl Consell Comarcal del Baix Ebre promociona el turisme sostenible a FITUR

El Consell Comarcal del Baix Ebre promociona el turisme sostenible a FITUR

El Consell Comarcal del Baix Ebre participa aquesta setmana en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que se celebra a Madrid per tal de promocionar les diferents vies cicloturístiques de la comarca i el turisme sostenible. A més, el Consell Comarcal donarà a conèixer a FITUR les dades d’usuaris comptabilitzats durant el 2022 al Camí Natural Via Verda de la Val de Zafan, que han estat un total de 412.781, amb una mitjana diària de 1.131 usuaris, una xifra molt similar a la de l’any anterior.

En el cas del comptador de Tortosa, s’han registrat un total de 269.411 usuaris, 90.372 dels quals en bicicleta i la resta vianants; a Aldover s’han comptat 68.701 usuaris, 44.214 dels quals en bicicleta i, finalment, a Benifallet han estat un total de 74.669 usuaris, 45.436 dels quals en bicicleta. Els tres comptadors han registrat unes dades similars a les del 2021, de manera que l’afluència de visitants en aquesta via verda està estabilitzada. Amb tot, la instal·lació de l’enllumenat al tram comprès entre Tortosa i Roquetes ha permès l’increment del 39% dels usuaris nocturns en aquest tram, amb un total de 23.277 usuaris.

Una de les novetats que el Consell Comarcal del Baix Ebre exposarà a FITUR és l’ampliació del Camí Natural Via Verda del Carrilet de la Cava fins al pont penjant d’Amposta. Aquesta és una de les actuacions incloses en el pla d’espais naturals de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, que es finançarà a través del pla de sostenibilitat turística en destinacions, amb una inversió de 3 milions d’euros pel període 2023-2025 i un total de 14 actuacions, finançada amb el fons Next Generation. Precisament, avui el president del Consell Comarcal del Baix Ebre i del COPATE, Xavier Faura, ha assistit a la presentació d’aquest projecte a FITUR, que ha anat a càrrec del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i la directora general de Turisme, Marta Domènech.

“El pla d’espais naturals de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre serà una eina de transformació territorial, que ha de permetre aplicar un model de turisme sostenible en el marc de la Reserva de la Biosfera”, ha manifestat Faura.

Demà, el vicepresident del Consell Comarcal, Ivan Garcia, pronunciarà una xerrada sobre les vies cicloturístiques del Baix Ebre a l’estand de la xarxa de Camins Naturals del Ministeri d’Agricultura. “Aprofitem l’aparador que representa la Fira Internacional de Turisme per promocionar la nostra comarca”, ha dit Garcia.

A més, durant la visita a FITUR el vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre es reunirà amb representants de la Federació de Ferrocarrils Espanyols i la subdirecció general de Camins Naturals i Infraestructures Rurals.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 76 = 79

Últimes notícies