HomeSocietatMal any per a la pesca de l'angula al delta de l'Ebre

Mal any per a la pesca de l’angula al delta de l’Ebre

La Confraria de pescadors Sant Joan de Deltebre ha qualificat de “molt dolenta” la campanya de l’angula d’enguany al delta de l’Ebre. Els pescadors estan patint les conseqüències de la falta d’aigua, tant pel tancament del canals de regadiu al Delta com pel baix cabal del riu Ebre.

Fins al moment la confraria de Deltebre porten capturats 234 quilos d’angula, molt per sota del 800 quilos capturats l’any passat. Pasqual Chacon, secretari de la Confraria de Pescadors, ha explicat que els punts de pesca de l’angula de la badia del Fangar pràcticament no tenen captures, ja que des del passat mes de novembre els canals regadiu estan tancats i no hi ha aportacions d’aigua dolça. La situació tampoc és molt millor als punts de pesca ubicats al riu Ebre, ja que aquest hivern el cabal del riu Ebre es troba molt baix a causa de la sequera.

Chacon ha mostrat també la seua preocupació, davant les retallades de la Comissió Europea a la pesca de l’angula i l’anguila. De fet, els acord de quotes de pesca del 2023 estableixen ja una aturada de la pesca comercial de les anguiles de 6 mesos l’any i la prohibició de la pesca recreativa. Chacon tem que pugui acabar en una prohibició total.

Al delta de l’Ebre hi ha uns 300 punts de pesca autoritzats de l’angula, dels quals 95 són de la confraria de Deltebre. Amb l’arribada de fred i vent aquesta setmana, des de la Confraria esperen remuntar les captures d’angula.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + = 7

Últimes notícies