HomeSense categoriaEl Consell Comarcal del Baix Ebre reclama mesures per aturar l’espoli d’oliveres...

El Consell Comarcal del Baix Ebre reclama mesures per aturar l’espoli d’oliveres monumentals

El Consell Comarcal del Baix Ebre demanarà al govern de la Generalitat que impulsi les mesures tècniques, legislatives i econòmiques oportunes per protegir i catalogar les oliveres centenàries i mil·lenàries de les Terres de l’Ebre.

El ple de la Corporació comarcal del mes de març ha aprovat per unanimitat una moció que reclama acabar amb l’espoli d’oliveres monumentals que viu no només el sud de Catalunya, sinó que també del País Valencià i l’Aragó. La presidenta comarcal Sandra Zaragoza ha remarcat que “aquest espoli, que ha proliferat en els últims anys, malmet de manera irreversible el nostre patrimoni agrícola, paisatgístic, turístic i cultural, i per aquesta raó reclamem mesures de protecció”.

El ple de la institució comarcal ha aprovat també donar continuïtat al procés de concertació territorial entre el sector públic, el sector privat i la comunitat educativa amb l’objectiu d’impulsar una estratègia conjunta per a la millora de l’ocupació i el desenvolupament econòmic a la comarca.

D’altra banda, el ple ha aprovat les bases i la convocatòria dels premis Recerca 2019, destinats a impulsar la recerca i la investigació fora de l’àmbit universitari. El premis Pare Romanyà, Federico Pastor i Innocent Paulí, patrocinats per l’empresa Aqualia, distingeixen els millors treballs presentats pels estudiants de segon de batxillerat i de segon curs de cicles formatius de grau superior de la comarca en els àmbits científic, humanístic i tecnològic, respectivament. Cada premi està dotat amb 500 euros i diploma.  

En aquesta sessió també s’han aprovat les bases específiques per a l’atorgament de subvencions adreçades a l’impuls de projectes i activitats d’interès públic i d’utilitat social d’àmbit comarcal per a l’any 2019.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies