HomeEconomiaEl Consell Comarcal del Montsià aprova els preus del servei de recollida...

El Consell Comarcal del Montsià aprova els preus del servei de recollida de residus

Ja estan aprovats els preus que marquen el cost del servei de recollida de residus municipals i gestió de deixalleria de la comarca del Montsià per al 2024. L’ens comarcal els va aprovar en l’última sessió de ple ordinari que es va celebrar la setmana passada.

El tràmit permetrà que els ajuntaments que tenien factures pendents amb el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) puguen efectuar els pagaments.

L’aprovació arriba tot just després que els impagaments de consistoris com el d’Alcanar, o especialment el d’Amposta, hagen estat molt polèmics. En el cas d’Amposta, el tema ja va sorgir en el ple d’abril, quan el portaveu de Junts, Manel Ferré va recriminar a Adam Tomàs el deute amb el COPATE. En aquell moment l’alcalde va respondre que estaven preparats per a efectuar el pagament, però que no el podien fer per una qüestió burocràtica, la falta de factures per part del Consorci i també per no tindre aprovats fins al moment els costos. Uns dies després, Tomàs va comparèixer davant dels mitjans de comunicació per a donar més detalls sobre esta qüestió.

Per tant, sembla que la polèmica podria quedar ja tancada després d’esta aprovació en el ple, durant el qual també es va posar sobre la taula l’aprovació dels preus amb més antelació.

El president comarcal, Sergi Guimerà, se va mostrar satisfet per l’aprovació i va destacar la bona voluntat per a treballar per un millor funcionament de l’ens. “Fem una valoració bona. S’han aprovat punts importants, i com s’ha comentat al ple, i és veritat, de cara al pròxim any, accelerar una mica estes gestions perquè tot això es puga portar a aprovació quan toca per fer-ho més còmode per tothom”, valorava Guimerà en finalitzar el ple.

Tot i això, cal recordar que els preus no es van aprovar per unanimitat. Tant l’equip de govern, format per Junts i PSC, com el grup d’Esquerra Republicana van votar a favor de la proposta. En canvi, Confluència i Ara Pacte Local se van oposar per la “necessitat d’una major transparència” per part del COPATE, van instar a una millor gestió i a analitzar els preus perquè “els ciutadans no hagen de pagar cada any més”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies