HomeSocietatEl Consell Comarcal distribueix material promocional del web fetalaterraalta.cat a forns i...

El Consell Comarcal distribueix material promocional del web fetalaterraalta.cat a forns i carnisseries de la comarca

El Consell Comarcal de la Terra Alta ha facilitat 150 capses promocionals del web fetalaterraalta.cat als catorze forns i pastisseries de la comarca. La iniciativa s’ha materialitzat arran d’una proposta d’Esper, del forn de pa La Llesca de Batea, i consensuada en una trobada comarcal de forners. La proposta s’ha fet extensiva a les carnisseries, a les quals se’ls ha facilitat vint quilos de làmines promocionals per embolicar embotits. El Consell Comarcal de la Terra Alta ha finançat tot el material amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Durant els darrers anys, l’ens comarcal ha centrat esforços en la promoció del producte local de la Terra Alta com a actiu clau en la generació d’ocupació i dinamització social, que permet preservar la cultura tradicional. Els diversos productors, a més, fomenten una alimentació més saludable i ambientalment més sostenible, ja que també redueixen el transport i els envasos.

L’estratègia de promoció del producte local va tenir un punt d’inflexió amb l’impuls de la pàgina web fetalaterraalta.cat, on s’hi poden trobar productes i productors locals terraltins d’oli, vermut, vi, mel, carns i embotits, i pa i pastes, entre d’altres. A més, també amb el suport de la Diputació de Tarragona, s’ha elaborat de forma participativa una estratègia de comunicació d’aquest web, la qual es presentarà públicament i es començarà a executar durant els propers mesos.

L’any passat, l’ens comarcal, a través de Terra Alta Més, també va organitzar un curs de sommelieria i maridatge, així com una mostra de cuina que va servir per destacar la diversitat i qualitat del producte local.

Per aquest 2023, està prevista la realització d’un curs de 60 hores teòriques i pràctiques d’elaboració de pa i pastes. El curs compta amb el suport del SOC i ofereix la possibilitat als participants de realitzar pràctiques d’empresa. Per altra banda, es realitzaran dos sessions per a professionals del sector de la pastisseria sobre noves tendències en el consum de pa vinculat amb farines de blats antics, reducció de l’ús de sucres en l’elaboració de brioixeria per fer-la més saludable i factors d’innovació en l’elaboració de pastes tradicionals.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 46 = 47

Últimes notícies