HomeSense categoriaEl Consell de la Ribera d’Ebre aprova el manifest contra el transvasament...

El Consell de la Ribera d’Ebre aprova el manifest contra el transvasament a Santander

RIBERA D’EBRE // El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per majoria el manifest institucional de les Terres de l’Ebre que s’oposa al transvasament d’aigua a Santander. La proposta —que s’ha aprovat amb 14 vots a favor i tres abstencions— ha rebut el suport dels consellers d’ERC i JuntsxCatalunya. En canvi, el representant de la FIC (Federació d’Independents de Catalunya) i el dos del Partit Socialista han optat per l’abstenció.

En el ple també s’ha aprovat una addenda del contracte programa entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre en matèria de serveis socials, benestar social i polítiques d’igualtat. Així, durant l’exercici 2020 es disposarà 35.474 € per a la implementació de mesures extraordinàries i mitigar l’impacte social de la pandèmia de la COVID-19. En la mateixa sessió, s’ha aprovat les bases reguladores de les subvencions públiques per al reequilibri territorial comarcal als ajuntaments de la comarca que no poden ser beneficiaris de les subvencions de l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II, amb destinació a dotacions i inversions en infraestructures locals.

 

Un any de legislatura

Ara fa una mica més d’un any —el 15 juliol del 2019— es va donar el tret de sortida a una nova legislatura del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Per això, la presidenta de l’ens, Gemma Carim, ha aprofitat el ple per a fer balanç dels primers dotze mesos de mandat. Carim ha destacat el “sobreesforç que s’ha hagut de fer per donar continuïtat en la prestació de serveis durant la covid-19”. A més ha posat èmfasi en el treball que s’ha fet durant aquest període amb els agents econòmics i socials de la comarca per reforçar l’estratègia del Consell Comarcal. També ha recordat la importància del projecte ‘Àrea 5G Terres de l’Ebre’ que es va presentar a principi de juliol, una iniciativa pionera a Catalunya per al desenvolupament de les telecomunicacions i que implicarà una inversió de 2M€ durant el període 2020-2023.

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha aprofitat el ple per a explicar que sis operaris d’una de les brigades contractades amb plans l’ocupació que netegen les finques agrícoles que van cremar amb el foc de l’estiu passat han estat aïllats pel Departament de Salut després que s’haja confirmat un positiu per coronavirus al grup.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

10 + = 13

Últimes notícies