HomeTerres de l'EbreEl Consell de la Ribera d'Ebre impulsa la instal·lació d'antenes 5G al...

El Consell de la Ribera d’Ebre impulsa la instal·lació d’antenes 5G al polígon del Molló

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat que l’ens es presenti a la convocatòria de subvencions del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2020-2024 per poder impulsar la instal·lació d’antenes 5G al polígon del Molló (Móra la Nova). Aquests equipaments, que permetrien oferir una connexió mòbil a Internet cent cops més ràpida que els sistemes actuals, s’instal·larien a la nau propietat del Consell. “Això ens permetrà millorar el servei a les empreses que es vulguin instal·lar al polígon i a la vegada implantar un laboratori 5G a la nau, amb la voluntat que s’hi puguin instal·lar companyies que treballen amb sistemes de robòtica”, ha explicat la presidenta de l’ens, Gemma Carim.

Segons ha precisat Carim, s’han iniciat ja converses empreses interessades en el projecte per concretar aquesta possibilitat. El projecte de subvencions que presentarà el Consell de la Ribera es complementa amb la millora de l’eficiència energètica de l’edifici de la seu comarcal amb la instal·lació de plaques solars.

En el ple d’aquest dimecres també s’han aprovat les bases reguladores de la concessió de subvencions públiques per al reequilibri comarcal, especialment pensades per als quatre ajuntaments —Benissanet, Miravet, Ginestar i Rasquera— que queden al marge de la zona nuclear d’Ascó i, per tant, de les aportacions econòmiques de la nuclear. “Cada un dels municipis rebrà una ajuda de 10.000 euros per invertir en infraestructures”, segons ha precisat la presidenta.

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 32 = 42

Últimes notícies