HomeSalutEl Consell de Ministres dona llum verda al Pla antitabac que ampliarà...

El Consell de Ministres dona llum verda al Pla antitabac que ampliarà els espais sense fum

El Consell de Ministres ha donat llum verda aquest dimarts al Pla Integral de Prevenció i Control del Tabaquisme 2024-2027 que pretén ampliar els espais sense fum per protegir el dret a respirar i equiparar la regulació de les cigarretes electròniques a la del tabac tradicional. La seva elaboració és fruit d’un treball coordinat entre Sanitat i les diferents comunitats autònomes i que va concretar-se durant l’últim Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS). La mesura neix amb la idea d’evitar que els joves comencin a fumar, així com ajudar els fumadors que vulguin abandonar l’hàbit i alhora millorar la qualitat de l’aire. El Pla també ha rebut el suport de societats científiques.

El pla també contempla prohibir els dispositius d’un sol ús relacionats amb el tabac; impulsar la investigació sobre el tabaquisme i el seu impacte a la salut, reforçant l’evidència sobre l’efecte dels nous dispositius d’alliberament de nicotina; incorporar a les prestacions farmacèutiques del Sistema Nacional de Salut medicaments que són adequats per al tractament de l’addicció al tabac; i col·laborar amb entitats locals per impulsar el desenvolupament d’ordenances municipals de prohibició de llançar burilles en vies públiques i espais naturals

El Ministeri de Sanitat ha apuntat que la prevalença del consum de tabac a l’Estat s’ha anat reduint gradualment en les darreres dècades. Ha indicat que segons l’Enquesta Europea de Salut 2020, es troba en el 22,1%. En aquest sentit, ha assegurat que en els moments en què s’implanten mesures enfocades a la prevenció del tabaquisme o orientades a cessar el consum, es produeix un descens més acusat.

Alhora, ha recordat que les darreres dades disponibles apunten que el tabac és el causant de prop de 50.000 morts a l’any. A més, el seu consum està associat a l’aparició de 35 malalties com la MPOC, el càncer de pulmó, les malalties cardiovasculars o la diabetis.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 32 = 41

Últimes notícies