HomeMedi AmbientEl Consell del Baix Ebre actualitza el reglament de la Val Zafán,...

El Consell del Baix Ebre actualitza el reglament de la Val Zafán, que inclou la Via Verda del Carrilet de la Cava

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat avui, per unanimitat, la modificació del reglament regulador de l’ús del Camí Natural-Via Verda de la Val de Zafán per afegir-hi un nou traçat de via: la del Carrilet de la Cava, de 6,9 quilòmetres. Aquest reglament contempla un seguit de normes d’obligat compliment: circulació per la dreta, límit de velocitat de 20 quilòmetres per hora, obligatorietat d’avisar abans dels avançaments, respectar les prioritats de pas, així com les normes i senyals de la ruta.

La nova normativa incorpora la regulació de senyalització estàtica per publicitat i informació al llarg del traçat de la Via Verda. “Quedarà permesa la instal·lació de publicitat i informació a la via relacionada amb serveis que siguen d’interès pels usuaris i ajuden a dinamitzar turísticament i comercialment els municipis per on transcorre l’itinerari”, ha explicat el vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre, Ivan Garcia, que avui ha exercit de president en funcions. Aquesta senyalització haurà de tenir les proporcions adequades al lloc on s’instal·le i la col·locació i manteniment anirà a càrrec de l’interessat.

Durant els primers mesos de l’any (fins al 13 de maig) la Via Verda de la Val de Zafán ha registrat un total de 157.264 usuaris, un 42% dels quals en bicicleta i un 58% a peu. Concretament al comptador de Tortosa s’han registrat 104.629 usuaris; al d’Aldover, 33.445 i, finalment, al de Benifallet, 19.190.

D’altra banda, el plenari, que avui s’ha celebrat de manera presencial al saló de plens, ha expressat el seu suport al sector pesquer català que rebutja la proposta de l’Estat de reducció de les jornades de pesca assignades a les embarcacions de la flota d’arrossegament, un sector potent als municipis de la costa ebrenca. “Els pescadors ebrencs ja han fet esforços amb les vedes biològiques, si ara es redueixen tan dràsticament els dies que poden pescar deixaran de ser viables econòmicament”, ha dit el vicepresident del Consell i alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni.

L’acord del Consell Comarcal del Baix Ebre es farà arribar a la direcció general de Pesca, la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i el Grup d’Acció Local de Pesca Mar de l’Ebre.

D’altra banda, el ple ha aprovat el pla estratègic de subvencions i la convocatòria dels premis Acció Jove 2021, amb una dotació de 1.500 euros i els premis Recerca, adreçats a l’alumnat de segon curs de batxillerat i de segon curs dels cicles formatius de grau superior, amb una dotació de 2.500 euros per les diferents modalitats.

Finalment, en l’apartat de mocions, el ple ha donat llum verd a la moció presentada pel grup comarcal de Junts per Catalunya en defensa dels municipis afectats per la minva d’ingressos que suposa deixar de cobrar l’IBI per l’eliminació dels peatges de l’autopista AP-7. Hi han votat a favor els consellers comarcals de Junts, Esquerra, Movem i Ciutadans i el PSC s’hi ha abstingut. La moció insta el govern de l’Estat a crear un fons de cooperació extraordinari per als ens locals, que compense la pèrdua d’ingressos per la finalització de les concessions de l’autopista. Al Baix Ebre els municipis que han deixat de percebre aquests ingressos són: l’Ametlla de Mar (354.000), l’Ampolla (198.000), l’Aldea (190.000), Camarles (93.000) i el Perelló (70.000).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 45 = 49

Últimes notícies