HomeSense categoriaEl Consell del Baix Ebre dona a conèixer els candidats als premis...

El Consell del Baix Ebre dona a conèixer els candidats als premis Projecte Jove i Solidaritat

Un total de cinc iniciatives opten enguany al Premi Solidaritat, que convoca el Consell Comarcal del Baix Ebre amb l’objectiu de reconèixer i premiar una entitat pública o privada que hagi dut a terme durant l’any el millor projecte social o solidari a la comarca.

Els candidats que aspiren enguany a aquest guardó solidari són la Fraternitat Cristiana de Malalts i Minusvàlids, l’Associació Esportiva Jordi Pitarque, l’Associació de Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica i Sensibilitat Química Múltiple, l’Associació Atzavara-Arrels i el Voluntariat de l’Hospital i Llars de la Santa Creu. El Premi Solidaritat té una dotació econòmica de 1.500 euros, que es destina a finançar el projecte premiat. 

D’altra banda, Gepec-EdC Roquetes, el Grup d’Esplai Blanquerna, els Quintos/es de Camarles, el Grup Cooperatiu de Joves i Ester Besolí són els cinc candidats que opten a rebre el premi Projecte Jove 2018, que atorga anualment el Consell Comarcal del Baix Ebre amb la finalitat de guardonar la millor iniciativa juvenil desenvolupada a la comarca. El premi Projecte Jove està dotat amb 1.000 euros i compta amb el suport de la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Tant el Premi Solidaritat com el Premi Projecte Jove es donaran a conèixer en un acte el 29 de novembre al Saló de Plens de la institució comarcal.

Les propostes que opten al Premi Solidaritat són:

La Fraternitat Cristiana de Malalts i Minusvàlids opta al premi amb unes colònies destinades a discapacitats físics que es van desenvolupar l’estiu passat a Calafell.

L’Associació Esportiva Jordi Pitarque ha presentat el programa d’activitats que ha desenvolupat per fomentar la convivència entre futbolistes de diferents clubs, les jornades de formació per a persones amb discapacitat intel·lectual i els cursos de suport vital bàsic realitzats a les quatre capitals de comarca de les Terres de l’Ebre i l’Ampolla.

L’Associació de Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica i Sensibilitat Química Múltiple aspira al premi amb les activitats que desenvolupa adreçades a socis i població en general per combatre aquestes malalties.

L’Associació Atzavara-Arrels ha presentat el projecte Ubuntu, una iniciativa social consistent a oferir a la ciutadania un espai on practicar l’agricultura ecològica, millorar la convivència, la cohesió social i la interculturalitat.

I, finalment, el Voluntariat de l’Hospital i Llars de la Santa Creu aspira al premi per obtenir un reconeixement a l’activitat que desenvolupa al llarg de l’any acompanyant els malalts d’aquesta institució que no tenen cap familiar o amic prop seu.

El projectes que opten al Premi Projecte Jove del Baix Ebre són:

El Gepec-EdC Roquetes opta al premi amb el Club de naturalistes ebrencs, una iniciativa que apropa la natura a joves de 12 a 15 anys amb sortides i activitats temàtiques de periodicitat mensual.

El Grup d’Esplai Blanquerna presenta un projecte comunitari liderat pels alumnes de segon d’Integració Social de l’Institut de l’Ebre denominat Give Box, un espai on es poden deixar o recollir objectes de segona mà i amb el qual es pretén fomentar el reciclatge i la reutilització de roba, joguines, material escolar, llibres o accessoris de la llar.

Els Quintos/es de Camarles participen amb el programa d’activitats que organitzen amb motiu d’arribar a la majoria d’edat i que inclou entre d’altres l’organització d’una desfilada de moda, un torneig de futbol sala i diversos actes durant les festes majors.

El Grup Cooperatiu de Joves de Tortosa aspira al premi amb ‘La tarda dels talents’, un projecte que dona a conèixer el talent dels joves en diverses vessants artístiques.

Ester Besolí opta al premi Projecte Jove 2018 amb ‘Im-perfectes’, una iniciativa adreçada als alumnes dels instituts de les Terres de l’Ebre per posar-los en alerta dels perills (anorexia, abulímia, etc.) de seguir els cànons de bellesa actuals.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 2 =

Últimes notícies