HomeEducacióEl Consell del Baix Ebre edita un dossier pedagògic sobre la comarca...

El Consell del Baix Ebre edita un dossier pedagògic sobre la comarca adreçat a l’alumnat de primària

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha editat un dossier pedagògic sobre la comarca amb l’objectiu que l’alumnat de primària de les escoles dels catorze municipis coneguen millor el territori on viuen. Concretament, s’han publicat un total de 1.100 exemplars del quadern que porta per títol ‘Un passeig pel Baix Ebre’ i que està adreçat a l’alumnat de quart i cinquè de primària.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura i el conseller comarcal d’Ensenyament, David Poy, han presentat el dossier pedagògic, un material que durant les pròximes setmanes es distribuirà a les trenta-dues escoles del Baix Ebre.

“Vivim en un món cada vegada més globalitzat i això afecta també els nostres infants i joves, que sovint són coneixedors del que passa arreu, però desconeixen la realitat més propera. És per això que hem pensat que seria d’utilitat l’edició d’un dossier pedagògic sobre la nostra comarca adreçat a l’alumnat de primària”, ha explicat Faura. ‘

Un passeig per l’Ebre’ s’ha elaborat amb la col·laboració de tots els ajuntaments de la comarca i ha estat redactat i il·lustrat per Maria José Pinyol i Toni Térmens de l’empresa comarcal Mà de Llapis.

‘Un passeig pel Baix Ebre’ exposa en una vintena de pàgines una visió general sobre la comarca que forma part de les Terres de l’Ebre, declarades Reserva de la Biosfera per la UNESCO i que té el riu Ebre com a eix vertebrador. Es recull una breu explicació sobre cada municipi amb dades bàsiques com el gentilici, l’extensió i les activitats socioeconòmiques i, finalment, hi ha un apartat d’activitats didàctiques. “Es detallen de manera entenedora els trets més característics de cadascuna de les poblacions del Baix Ebre, així com la geografia, la cultura, l’entorn natural i la societat d’aquest territori”, ha assenyalat Poy.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 9 = 12

Últimes notícies